Festivals

El Sónar celebrarà el 30è aniversari amb Aphex Twin, Eric Prydz, Bad Gyal i Alizzz

El festival barceloní arriba als 30 anys d'existència

La nova edició se celebrarà del 15 al 17 de juny als dos recintes de Fira de Barcelona

| 09/05/2023 a les 12:30h

Alizzz
Alizzz | Juan Miguel Morales
El Sónar ja ho té tot a punt per a l'edició de 2023, amb què celebren el 30è aniversari del festival. El certamen tindrà lloc a Barcelona els dies 15, 16 i 17 de juny i comptarà amb més de 250 propostes, entre concerts, DJ sets, masterclasses, xerrades i fòrums de debat, així com projectes creatiu-tecnològics provinents de més de 20 països.

En la seva programació hi destaquen grans noms de la música electrònica internacional com Aphex Twin, Eric Prydz presentant HOLO -el seu exclusiu i colossal show hologràfic immersiu-, BICEP live, Bad Gyal, Fever Ray, Peggy Gou Little Simz. Quant a artistes dels Països Catalans, a més de la cantant maresmenca Bad Gyal, també estan programats artistes com Samantha Hudson, La Zowi, Leïti, Alizzz o Carles Viarnès & Alba Corral.

El Sónar de Nit aglutinarà la programació d'espectacles immersius de gran format, en els quals la tecnologia juga un paper fonamental, i també s'hi podran sentir alguns dels noms més rellevants de l’escena clubbing mundial. Per la seva banda, el Sónar de Dia renova enguany la seva disposició d’espais i reconfigura per complet el seu escenari SonarVillage by Estrella Damm per oferir una millor experiència als assistents. Entre els artistes més destacats, hi ha Black Coffee, Blessed Madonna i un altre gran nom pendent d'anunciar.
 

LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL, A DEBAT AL SÓNAR+D 2023

Simultàniament, al Sónar de Dia, l'11a edició de la trobada internacional de cultura digital i tecnologies creatives Sónar+D debatrà les implicacions culturals, ètiques, econòmiques i industrials de la intel·ligència artificial. Aquest espai de trobada permetrà veure, escoltar, tocar i reflexionar sobre com aquestes noves tecnologies poden transformar la producció musical o audiovisual, alhora que es tractarà com protegir la propietat intel·lectual en aquesta nova realitat.

D'aquesta manera, el Sónar+D serà un any més un gran espai de trobada per a destacats artistes, tecnòlegs, creatius, músics, dissenyadors, pensadors, científics i emprenedors que podran gaudir de diferents xerrades, workshops, espectacles, concerts en viu, exposicions o experiències immersives.
 

30 ANYS AMB UNA CREU DE SANT JORDI

A finals d'abril, el departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya va fer públic que el festival Sónar serà condecorat amb la Creu de Sant Jordi amb motiu del seu trentè aniversari. El govern va justificar la condecoració "per la seva decidida aposta per l’escena musical electrònica i l’art multimèdia contemporani a la ciutat de Barcelona" i pel seu reconegut prestigi internacional. 

EL PIROMUSICAL DE LA MERCÈ 2023, SOTA LA BANDA SONORA DEL SÓNAR 

A de la condecoració que li brinda la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha encarregat enguany al Sónar l'apartat musical del Piromusical de La Mercè. Això permetrà que els diferents móns de l'electrònica que s'ajunten al Sónar arribin a la Font Màgica de Montjuïc al mes de setembre amb el sempre espectacular espectacle pirotècnic que clou la Festa Major de Barcelona.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Sónar, Sónar 2023

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.