Festivals

L'Anòlia s'enlaira amb Triquell, 31 FAM, Gertrudis, Lal'Ba i Ven'nus

El festival igualadí se celebrarà entre el 7 i el 15 de juliol, on hi haurà altres artistes locals

| 10/05/2023 a les 11:15h

Triquell
Triquell | Michal Novak
Avui, s'ha presentat la 35a edició del festival Anòlia, el festival d'estiu de referència d'Igualada. La programació es divideix entre l’escenari del Parc Central en el marc del European Balloon Festival, que tindrà lloc el 7 i 8 de juliol, i el del Museu de la Pell, entre el 12 i el 15 de juliol, amb una aposta decidida per l’escena local -com B-Back o La Séptima Trastada- i on tampoc faltaran alguns artistes catalans de renom -com Triquell, 31 FAM i Gertrudis-.


B-BACK
7 de juliol - Parc Central (European Balloon Festival)

La banda igualadina de versions B-Back oferirà un viatge musical per recrear els grans èxits de la història de la música pop. Entre el seu repertori hi podrem escoltar cançons d’artistes com Queen, Michael Jackson, Stevie Wonder, Tina Turner i Bon Jovi, entre molts altres. La cantant de la formació és Marta Bossa, una de les finalistes de la tercera edició del talent show televisiu de La Xarxa anomenat Objectiu Paki.

TRIQUELL 
8 de juliol - Parc Central (European Balloon Festival)

La inauguració de la programació estiuenca amb el doble concert del European Balloon Festival inclourà també la presentació del cantant de Sant Quirze del Vallès Triquell, que presentarà les cançons del seu àlbum de debut, Entre fluids (Halley Records, 2023). El disc, produït pel bateria de Manel, Arnau Vallvé, al seu estudi Can Sons, ha obtingut una bona rebuda entre la crítica i el públic gràcies a cançons molt rodones com “Jugular”, “Road Trip” o “CBD i espardenyes”, que ja s’han fet un lloc a les radiofórmules. Per al seu debut ha tingut la complicitat d’artistes com el productor i músic de Sabadell Vernat o la també sabadellenca Ven’nus. El cantant, que va quedar classificat en segona posició a la primera edició del programa televisiu Eufòria, ha trencat radicalment amb el registre musical de concurs, experimentant amb la fusió d’estils com l’electrònica, el mestissatge i les músiques urbanes.



DR. JAZZ FRIENDS
12 de juliol - Museu de la Pell

Grup de jazz tradicional que convida a un viatge per recordar melodies clàssiques del jazz antic. Un recorregut als feliços anys vint a New Orleans, Chicago o Nova York, on Sidney Bechet, King Oliver, Louis Armstrong i altres van revolucionar la música amb un nou invent anomenat jazz.

LA SÉPTIMA TRASTADA
13 de juliol - Museu de la Pell

La rumba fusió de La Séptima Trastada va néixer el 2015, i des d’aleshores han combinat les arrels i la desimboltura andaluses amb la rauxa catalana. Des del Conservatori fins a les guitarres del parc, la seva música combina una diversitat d’estils, i promou una festa mestissa per fer ballar tota una plaça. El seu darrer treball discogràfic és l’EP en directe nView Sessions (autoeditat, 2022), que recull els enregistraments al seu estudi de Piera.



31 FAM
14 de juliol - Museu de la Pell

El plat fort del segon dissabte de festival serà l’actuació de 31 FAM, el sextet de música urbana format per Kid Pi, Koalekay, Lil Didi, Joey C, AAA i Bandam. Al festival Anòlia la banda sabadellenca presentarà el quart disc, Bona fe (Delirics, 2023), que inclou cançons com “Wan tun”, “Massa fum” o “X2 Real” que acumulen més d’un milió i mig de reproduccions a Spotify. El grup és avui en dia un dels referents més populars de la nova generació catalana de trap i reggaeton.


LAL’BA
14 de juliol - Museu de la Pell

El jove duet d’Olesa de Montserrat presentarà les cançons del seu primer disc, No hi ha dies dolents (Promo Arts Music Records, 2023), que ha tingut la col·laboració d’artistes consolidats com Roba Estesa o Delafé y Las Flores Azules. Les dues cares visibles del projecte, Alba Soler i Ferran López, han virat des d’un inici més urbà i llatí cap a un new pop que ha suposat la incorporació de Lluís Alcón a la bateria.


GERTRUDIS
15 de juliol - Museu de la Pell

El trio de la Garriga presentarà a Igualada el nou disc, Abans que s’acabi el món (Promo Arts Music Records), en una nova visita al festival després de la darrera actuació el 2017. La banda capitanejada per Xavi Ciurans ha sofisticat la proposta rumbera definitòria dels orígens a la recerca d’una fusió de pop i electrònica molt personal, de la qual és molt responsable el productor Roger Rodés. El potent i ballable directe de Gertrudis és, sens dubte, un dels plats forts de la formació.


VEN’NUS
15 de juliol - Museu de la Pell

La proposta de la cantautora sabadellenca Valèria N. Saurí és una de les més captivadores de la nova escena del pop de butxaca. Amb el nom artístic de Ven’nus ha enregistrat un segon disc, titulat Bocaterrosa (Halley Records, 2023), que ha tingut una llarga llista de col·laboradors, entre els quals Meritxell Neddermann, Ferran Palau o els rapers de Flashy Ice Cream. A més, el treball ha estat produït per André Nascimbeni.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Anòlia, festivals, Triquell, 31FAM, Gertrudis, Lal'Ba, Ven'nus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.