Festivals

El ClàssicAND rega de clàssica i dansa el Principat d'Andorra

El festival se celebra del 2 a l'11 de juny a diversos espais comuns d'Andorra amb un pressupost de 900.000 €

El festival compta amb la direcció artística de Joan Anton Rechi i hi haurà artistes com l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra, Valentin Dityuk i Anita Rachvelishvili

| 18/05/2023 a les 13:05h

Imatge il·lustrativa
Aquest matí s'ha presentat a les instal·lacions de l'SGAE de Barcelona el nou Festival ClàssicAND. El ministeri de Turisme i el ministeri de Cultura d’Andorra, juntament amb els Comuns d’Andorra la Vella i Ordino, han impulsat aquest nou festival que gira al voltant de la música clàssica i altres disciplines artístiques com la dansa. Sota la direcció artística del director escènic andorrà Joan Anton Rechi, el país dels Pirineus s’omplirà de música la primera quinzena de juny amb concerts de tota mena: formats simfònics, lírics, ballets, interpretacions de bandes sonores i espectacles escènics interdisciplinaris.
 

Presentació de la primera edició del ClassicAnd Foto: SGAE


A continuació, repassem les propostes. 

'STABAT MATER' de PERGOLESI 
2 de juny · Plaça del Consell, Andorra La Vella

El concert inaugural del ClàssicAND portarà a Andorra la Vella l’emblemàtic Stabat Mater de Giovanni Battista Pergolesi, interpretat per l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i dirigit per Dani Espasa.


'VIURE / MORIR'
3 de juny · Auditori Nacional d'Andorra, Ordino

Viure / Morir està basat en l’assaig de l’escriptora francesa Delphine Horvilleur Viure amb els nostres morts, una obra que pretén transformar la mort en una lliçó de vida per aquells que es queden a partir dels oficis d'enterraments com a rabina que ha celebrat, entre ells una víctima dels atemptats a la redacció de Charlie Hebdo. L'arpista Xavier de Maistre i la pianista Lise de la Salle interpretaran peces sobre aquesta temàtica que ha inspirat diferents compositors, mentre l’actriu Ariadna Gil (que visitarà Andorra per primera vegada) es convertirà en la veu de l’escriptora. 

'JURASSIC PARK'
4 de juny · Parc Central, Andorra la Vella

L’Orquestra Simfònica Reino de Aragón, dirigida per Josep Caballé Domènech, interpretarà la banda sonora de Jurassic Park amb motiu del 30è aniversari del film. Serà un dels dos espectacles que celebren el 30è aniversari de la constitució andorrana.


VALENTIN DITYUK
8 de juny · Jardins de Ràdio Andorra, Encamp

El tenor ucraïnès que viu actualment a Suècia Valentin Dityuk actuarà a Andorra sent un dels noms més demandats dels darrers anys per fer concerts per la pau a Ucraïna i com el principal solista convidat de l’Òpera Nacional de Kíiv, malgrat la guerra. El recital, acompanyat al piano per Maria Nikitin, serà un espectacle d’alta intensitat emocional que clamarà contra la guerra i la destrucció i reivindicarà la pau amb obres de Puccini, Verdi, Donizetti i Rachmaninov


ANITA RACHVELISHVILI
9 de juny · Auditori Nacional d'Andorra, Ordino

Una altra de les propostes líriques destacades serà la que oferirà la soprano georgiana Anita Rachvelishvili, amb una selecció d'àries que vol ser una bona porta d'entrada a la música clàssica per a públic que vulgui propostes selectes. Després d’haver fet fortuna als principals teatres d’òpera d’arreu del món, la cantant posarà la seva poderosa veu al servei del repertori francès de compositors com Bizet, Saint-Saëns i Gounod.


'MAKOM'
10 de juny · Centre de congressos, Andorra La Vella

La penúltima jornada del festival ClàsssicAND inclourà l’espectacle de ballet contemporani Makom, a càrrec de la companyia israeliana Vertigo Dance Company, de la coreògrafa Noa Wertheim. Una proposta inspirada en les arrels, la terra i la introspecció ideada per Wertheim, que promet no deixar ningú indiferent.


'THE JULIET LETTERS'
11 de juny · Plaça del Consell, Andorra La Vella

L’Ulisysses Quartet amb Benny Benack III tancaran el cicle fent-se seves les cançons del disc que Elvis Costello i el Brodsky Quartet van publicar fa 30 anys en el disc The Juliet Letters (Warner, 1993). Un concert únic de Benny Benack III revisitant el Costello més clàssic, aquell que es va inspirar en les cartes que deixaven al concorregut fals balcó del personatge shakesperià de Julieta a Verona, lletres d'enamorats i desenamorats.

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, dansa, clàssica, Andorra, festivals, ClàssicAND

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.