Entrevistes

Jim: «Tenir un perfil de rockera ha permès que la meva evolució a 'Eufòria' hagi estat encara més gran»

La granollerina Jim es va proclamar ahir com a la guanyadora de la segona edició d''Eufòria'

Parlem amb ella sobre el seu pas pel programa i sobre aquest premi

| 10/06/2023 a les 14:00h

Jim a la final d''Eufòria'
Jim a la final d''Eufòria' | Carles Rodríguez
Jimena 'Jim' Gómez es va proclamar ahir a la nit com a guanyadora de la segona edició del concurs de talents de TV3 Eufòria. La granollerina va superar primer a la constantinenca Alèxia Pascual, que va quedar com a tercera classificada en la primera volta de votacions, i es va imposar a la terrassenca Carla Miralda en la votació definitiva amb el 59% dels vots.

La vocalista va erigir-se amb el trofeu de guanyadora interpretant "Somnis entre boires", de Sangtraït, i "I'm Outta Love" d'Anastacia. Aquest premi li atorga un contracte discogràfic amb el segell Música Global i cantar la cançó de l'estiu de TV3 i Catalunya "T'estimo igual" amb Lildami, que ja van oferir en directe per primer cop ahir al final de la gala. Parlem amb Jim d'aquest premi guanyador i del seu pas pel programa.
 

Jim en el moment de proclamar-se guanyadora d'Eufòria Foto: Carles Rodríguez


Què creus que és el que t'ha fet guanyar 'Eufòria'?
Crec que l'evolució que he tingut al llarg del programa. He sorprès molt en les diferents gales, sobretot a mi mateixa, perquè hi ha hagut un munt de coses que no em veia capaç de fer i he aconseguit fer. I tinc la sensació que he anat sorprenent cada gala ensenyant diferents estils i coses que la gent no s'imaginava que faria i això ha agradat molt a la gent.

A més, has guanyat després d'estar a punt de marxar a la primera gala!
Sí, crec que és una cosa que la gent segurament també ha tingut en compte. El plot twist d'estar a punt de quedar-me fora a la primera gala i que hagi acabat guanyant el programa crec que pot haver agradat molt i pot ser un altre dels motius pels quals la gent m'ha votat.


En el premi guanyador, hi ha un contracte discogràfic amb el segell Música Global. Com el reps aquest premi?
Ho visc amb il·lusió i respecte, perquè soc una persona sense experiència en el món de la indústria musical i això també imposa. Però és una oportunitat molt bonica i única perquè em dona una opció molt clara i segura. Potser els meus companys hauran de buscar pel seu compte una discogràfica i jo, en canvi, ja tinc una cosa assegurada.

Més enllà d'aquest contracte discogràfic, has rebut alguna altra oferta per a fer algun projecte?
Més enllà de coses petites i alguna proposta de fer algun concert, vaig rebre una proposta de fer un musical de rock i la veritat és que m'agradaria molt fer-lo, però encara està per veure...

L'altre premi és cantar la cançó de l'estiu "T'estimo igual" amb Lildami. Com ha estat cantar aquesta cançó amb ell?
Al principi, també em feia respecte perquè al final és cantar una cançó amb en Lildami, que és qui m'ha estat jutjant durant tretze setmanes seguides. Però, alhora, m'ha fet molta il·lusió poder-la cantar amb ell. La cançó té un rotllo molt festiu i em va agradar molt! Cantant-la m'hi he sentit bastant còmoda i a mi també m'agrada tocar tota mena d'estils. De fet, he de dir que quan en Lildami va venir a la passada Festa Major de Granollers, vaig estar al concert escoltant-lo! No seria el tipus d'artista que em posaria a escoltar a casa, però m'agrada i m'ho passo bé amb la seva música.


'Eufòria' t'ha permès començar a veure una mica com és el món de la indústria musical?
Sí, totalment. La veritat és que això m'ha espantat bastant les últimes setmanes perquè em sento amb molt poca experiència en el món discogràfic i de la indústria. Però, tot i això, penso que m'anirà molt bé perquè sé que a partir d'ara em tocarà treballar molt i aprendré moltes coses noves.

Tu has encarnat el paper de rockera. Creus que t'ha jugat a favor o en contra al programa?
Penso que em podria jugar bastant a la contra, perquè no és una cosa gaire comuna entre els joves. Però al final, crec que no m'ha jugat ni a favor ni en contra. Simplement, venia amb aquest perfil i la gent es pensava que jo només podia fer cançons de rock i al llarg de les gales he anat sorprenent en altres estils. Això és el que considero que m'ha anat a favor. Tenir un perfil de rockera tan marcat ha permès que la meva evolució al programa hagi estat encara més gran.

D'on ve el teu interès pel rock?
La meva família sempre ha estat molt rockera i ja quan era molt petita em posaven rock al cotxe. I quan vaig tenir una certa edat, ja vaig començar a escoltar i explorar aquesta música pel meu propi compte. És el que sempre havia mamat de petita.


Fa un parell d'anys, vas participar en un altre concurs de talents: 'Objectiu Paki' de la plataforma de televisions locals La Xarxa. Creus que això et va donar taules per afrontar els reptes que t'ha posat 'Eufòria'?
Crec que sí, tot i que no tenen res a veure un amb l'altre. Eufòria té moltíssima més repercussió, però és cert que Objectiu Paki em va ajudar moltíssim i estic completament agraïda per tot el que va fer per mi aquell programa. Si no hi hagués entrat, segur que no hauria estat a Eufòria. Fins llavors, jo no tenia realment clar si volia estar sobre un escenari actuant i aquell programa em va deixar molt clar que era el que volia fer. Diria que m'ha donat certes eines en agafar confiança amb mi mateixa dalt de l'escenari.

Va ser un punt d'inflexió, doncs?
Totalment. Allà vaig tenir clar que em volia dedicar a això.

En quin sentit creus que 'Eufòria' serà ara un punt d'inflexió per a tu?
Eufòria m'ha donat moltíssimes eines i m'ha deixat tot encara molt més clar que vull tirar endavant amb la meva carrera com a artista.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Eufòria 2, eufòria final, Jim, entrevistes, actualitat, Eufòria

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.