festivals

Arrenca el Clotilde Fest

Avui comença el festival Clotilde a les 21:30h, al Palau Robert, amb Triquell i Els Catarres

| 21/06/2023 a les 14:30h

Imatge il·lustrativa
La Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya contribueix a la promoció de la música en català amb un nou cicle de concerts de primavera i estiu al Jardí del Palau Robert de Barcelona. Després d’oferir al maig la programació dels 30 anys d’Enderrock i el cicle Sonora, l’espai situat entre la Diagonal i el Passeig de Gràcia presenta la cinquena edició del ClotildeFest amb programacions de les quatre emissores musicals líders a Catalunya: Els 40, Flaixbac, RAC105 i Europa FM. El cicle comença avui mateix, 21 de juny, a les 20:30h, amb les actuacions de Triquell i Els Catarres. Les entrades es poden adquirir a través del Carnet Jove, o a través de cadascuna de les diferents emissores que programen les actuacions.

TRIQUELL + ELS CATARRES
Flaixbac

21 de juny a les 20:30h

El vallesà Cesc Triquell ha crescut escoltant i sentint la música com una tasca artesanal més que no pas d’entreteniment, però el destí li tenia preparat el pas pel concurs Eufòria, on va agafar notorietat i va quedar com a segon concursant més votat. Ara, alliberat de les normes del talent show televisiu, presenta el disc de debut, Entre fluids (Halley Records, 2023). Així mateix, avui també es podrà escoltar Els Catarres, que nascut el 2010 entre Aiguafreda i Centelles, va ser el primer grup català de pop festiu que va sonar a les ràdios comercials del país. Després de més d’una dècada, segueix omplint sales i emocionant als festivals. El concert del Palau Robert serà un aperitiu del que s’esdevindrà durant l’estiu i dels quatre Apolos que dedicaran als seus quatre discos: Big Bang (2015) i Tots els meus principis (2018) –editats per Música Global– i Postals (2013) i Diamants (2022) –editats per Halley Records–, com a tancament de la gira de Diamants, que serà la culminació del seu desè aniversari.



ROGER PADRÓS + EDU ESTEVE + DJ BULMA BEAT
Europa FM

28 de juny a les 20:30h

Dimecres vinent hi actuarà el cantant, compositor i pianista de Polinyà Roger Padrós  que va debutar amb el disc Mil más (48 Volts Recordings, 2019), i al cap de poc va participar al concurs de talents La Voz. Després de formar-se en interpretació i cant, va gravar el primer treball en català, La vida és millor (U98 Music, 2022), que factura un pop d’autor melòdic i lluminós, i que reivindica el gran miracle de la vida. 

També s'hi podrà sentir l’artista i compositor badaloní Edu Esteve, que ha fet eclosió com un dels participants més populars del concurs de nous talents Eufòria de TV3, en què va quedar a les portes de la final. El seu carisma i personalitat ha connectat amb un públic fidel. Després d’actuar a festivals com el Jardins de Pedralbes i el Sons del Món, i de gravar el seu primer treball, Fènix (autoeditat, 2021), ha preparat a consciència l’EP Ara o mai, publicat amb el segell Música Global, que inclou clars senzills com “La primavera” –coproduït amb Adrià Salas (La Pegatina)–, “No vull despertar” o “La cadena”, que mostren la seva versatilitat d’estils. La nit acabarà amb una aposta de DJ Bulma Beat pels sons més eclèctics i de totes les fusions possibles del house al pop, el dance, l’EDM (Electronic Dance Music) o el rock, sense oblidar els grans èxits dels vuitanta i noranta del segle passat.



FIGA FLAWAS + THE TYETS
Els 40
5 de juliol a les 20:30h

Un dels temes en català més populars de TikTok, “Mussegu”, és la primera batxata de Figa Flawas i alhora el seu debut amb Halley Records. Figa Flawas va guanyar el Sona9 després de gravar l’EP Joves tendres (autoeditat, 2022) i des de llavors ha conquerit una bona colla de seguidors i té el suport d’una nova generació d’artistes com The Tyets, Julieta o Mushkaa, però també de músics veterans com Lluís Gavaldà (Els Pets), amb qui acaben de publicar "Xalalà". El duet de Valls compartirà escenari amb els companys de The Tyets. Els mataronins s’han convertit en l’artista amb un repertori en català més escoltat de Spotify, amb més d'un milió d’oients mensuals, i el seu gran hit "Coti x coti" ha aconseguit ja el disc d'or. L’èxit fulgurant de The Tyets l’ha assolit després de presentar el seu segon disc, Èpic solete (Luup Records, 2023), que ha incrementat el nombre d’escoltes de manera exponencial.



MARIONA ESCODA + PORTO BELLO
Rac 105

12 de juliol a les 20:30h

Després d’estrenar el segon disc, D’una altra manera (Música Global, 2023), amb un ple absolut a la sala Paral·lel 62 de Barcelona, la vallenca Mariona Escoda tornarà a la capital catalana amb un treball que respira aires de pop, cançó d’autor i també alguns referents rockers en deu cançons en què no es posa cap frontera ni artística ni estilística. Així mateix, hi serà la banda d’Altafulla Porto Bello, que va arrencar l’any amb el nou senzill “Cantar-te”, el primer avançament del que serà el seu quart disc. La formació juga amb una fusió de ritmes llatins, rumba i pop en una cançó que narra l’amor des del bon humor que els caracteritza. 

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Triquell, Els Catarres, Clotilde, actualitat, festivals, Palau Robert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.