Festivals

L'Ítaca crema Sant Joan amb Alizzz, Els Catarres i Triquell

El plat fort del festival empordanès se celebra el 23 i 24 de juny a la Platja Gran de l'Estartit

Sortegem 4 entrades dobles per a cadascun dels dies de concerts

 A més, si hi participes, també entres al sorteig d'un Meet & Greet amb Els Catarres i/o Triquell

| 21/06/2023 a les 17:00h

Alizzz
Alizzz | Juan Miguel Morales
El festival Ítaca torna a concentrar un any més el gruix de la seva programació en el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. El 23 i 24 de juny, la Platja Gran de l’Estartit allotjarà dues nits de música i festa amb Alizzz, Els Catarres, Triquell, Boom Boom Fighters & Cookah P, Vetusta Morla i La M.O.D.A, entre altres.

 
Vols anar-hi? Sortegem 4 entrades dobles per a cadascun dels dies del festival. A més, en participar-hi, pots optar també a guanyar un meet & greet amb Els Catarres i/o Triquell. El sorteig tancarà dijous 22 de juny a les 16:30h.
 


Alizzz, àlies de Cristian Quirante, encapçalarà el cartell de la primera jornada del dia 23. Reconegut internacionalment per la seva faceta de productor, presentarà el nou EP Boicot (Warner, 2023), alhora que no hi faltaran els temes del ballable Tiene que haber algo más (Warner, 2021). La mateixa nit, el duet navarrès Iseo & Dodosound presentarà el seu tercer treball, Blossom (Twin Cats, 2022), on combinarà textures electròniques amb sons analògics a partir de freqüències greus, vents poderosos i una veu de vellut.
 

Alizzz Foto: Juan Miguel Morales


Prendrà el relleu el trio d’Aiguafreda Els Catarres, que tornarà a l’escenari de l’Ítaca, on ha triomfat altres vegades, aquest cop amb les cançons del seu darrer disc, Diamants (Halley Records, 2022). I en l’apartat d’aposta pel talent emergent, els maresmencs Boom Boom Fighters i l’empordanès Cookah P presentaran el seu primer àlbum d’estudi gravat de manera conjunta, Confit (Propaganda pel Fet!, 2023), en el qual actualitzen i passen pel filtre les tradicions jamaicanes del reggae i el dancehall. Tancarà la nit el duo Serial Killerz, un habitual del festival, amb la seva proposta particular de DJ i bateria en directe.


El cap de cartell de la segona jornada de l’Ítaca Sant Joan 2023 serà Vetusta Morla, un dels màxims exponents del pop i rock espanyol de l’actualitat. Serà l’únic concert de la banda madrilenya a Catalunya amb entrades disponibles. Des de l’inici, ara fa 25 anys, el sextet ha cridat l’atenció pel fet de tenir un poderós i contundent directe, forjat amb una interpretació precisa i una consagrada comunió amb el públic. Amb la darrera gira, Mismo sitio, distinto lugar, ha actuat a una quinzena de països. I, a més, amb el darrer treball d’estudi, Cable a tierra (Sony, 2021), es va endur tres nominacions als Grammy Llatins al millor àlbum de pop-rock, millor cançó de rock per “Finisterre” i millor videoclip musical per la versió llarga de “Matria”. Un altre dels plats forts de la nit més curta de l’any serà La Maravillosa Orquesta del Alcohol (LA M.O.D.A.), una banda que desgranarà els èxits de l’aclamat Nuevo cancionero burgalés (autoeditat, 2021), que sonaran combinades amb peces emblemàtiques del septet.


El dia 24 igualment actuaran Triquell i la seva banda, que després del talent Eufòria de TV3 presentarà el seu debut, Entre fluids (Halley Records, 2023), on sap jugar d’una manera única entre el pop i les músiques urbanes. La nit es completarà amb el grup gironí Carmen 113, que després del treball Hipnótica (U98 Music, 2021) avançarà el material del seu nou àlbum, i amb una altra proposta amb denominació d’origen a les comarques gironines, l’empordanesa Ryna DJ, que culminarà la festa amb la seva sessió als plats.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Itaca, Alizzz, Els Catarres, Triquell