Cròniques

El Vida és descobertes i donar la mateixa importància a artistes locals i internacionals

Ahir, la Masia d'en Cabanyes (Vilanova i la Geltrú) va acollir la segona jornada del Vida Festival

| 01/07/2023 a les 16:30h

Julieta al Vida Festival
Julieta al Vida Festival | Clara Orozco
Anar al Vida és recordar que un altre model de festival és possible. Gran, però sense gaires grans aglomeracions; estiuenc, però amb espais de bosc d'ombra i frescor, diversos escenaris, per diversos formats, i una programació de grans artistes internacionals, però també amb una aposta clara per als músics de casa, que omplen la graella de la tarda.

Ahir -després d'una primera jornada accidentada i passada per aigua- s'hi va poder veure el terrassenc Galgo Lento, que va obrir la segona jornada del festival amb la presentació del nou disc Martinet! (Luup Records, 2023); la felanitxera Maria Hein, transmetent emoció amb les seves primeres cançons, o la versió de la tradicional "La dama de Mallorca", que precedeixen un nou àlbum que just comença a descobrir; o la proposta experimental i col·lectiva de Za! & La Transmegacobla.

A les 20:45h, començaven simultàniament el concert de la reputada, excèntrica i genial autora de la viralitzada cançó "Runaway", Aurora, i el barceloní Socunbohemio. Es diu que el pop metafísic ha mort, però propostes com la de Socunbohemio fan pensar que, com l'energia, simplement es transforma i muta cap a noves formes. El músic hi va portar un repertori generalment emocional i existencial, però que va saber portar al directe donant lloc també a l'hedonisme i el ball. Així va teixir un directe on van brillar peces com "Som tan petits", "Conte de primavera" o "Somni d'una nit d'estiu", recollides al seu darrer àlbum Contes de les quatre estacions (Vida Records, 2023), "Júlia" i "Les coses que no et diré mai", de l'EP homònim, i "Les coses que m'agraden de tu", també del nou treball.
 

Socunbohemio al Vida Festival Foto: Ray Molinari


A l'escenari principal, el d'Estrella Damm, poc després començava la música electrònica de L'impératrice, amb un directe interessant i ben pensat, ple de dinamisme i uns jocs de llum amb uns cors que els brillaven al pit. Amb 15 minuts de marge, a La Cova By Eastpack (a l'altra punta del festival), arrencava un dels millors concerts de la jornada, el de Julieta.

La barcelonina va estar exultant, amb un directe que combina amb desimboltura la tendresa inherent de les seves cançons i la festa i el ball. Les cançons de Julieta tenen sovint alguna cosa de tan brutalment honestes i emocionals, sense filtres ni correccions, que ballar-les i cridar-les pot esdevenir catàrtic, perquè en algun racó tots hem pensat i sentit com ho fa la barcelonina a les seves lletres. I va cantar el bo i millor del seu repertori, acompanyada de ballarines i bases: "Si ha de ser serà" del seu àlbum debut Juji (Músic Bus, 2023), la celebrada col·laboració amb Figa Flawas, "Secret", "Algun dia" -amb una intro de la generacional "Las Divinas" de de la sèrie Patito feo-, o "Club", en què va convidar a cantar la coautora i amiga Maria Hein. "A les fosques" i "En mi coche" van dur el directe cap a la seva recta final, que recollia les seves cançons més celebrades i que el públic va acollir amb absoluta entrega: un fragment de "Xuculatina" -el remix de Figa Flawas en què va participar amb The Tyets-, "Clar que t'he trobat a faltar" -la col•laboració amb el duet mataroní, recollida a Èpic solete (Luup Records, 2023)-, i "Cari". El final de festa va ser un "Ens besem" punxat, mentre Julieta acomiadava el seu espectacular show, que ben segur, seguirà creixent i sorprenent-nos en un futur.
 

Julieta al Vida Festival Foto: Clara Orozco


La banda britànica de rock alternatiu Suede, va precedir l'explosiu directe de Franc Moody a l'escenari La Masia. En l'èxode col·lectiu en acabat el concert, Pongo atreia com els cants de sirena al seu espectacular directe de ritmes africans i electrònica, i balls enèrgics, i que va acabar per convidar una cinquantena dels assistents a l'escenari. El punt final de la jornada el va posar Bulma Beat DJ, que amb el seu barret coronant l'escena, va punxar remixos d'algunes de les cançons més popular d'ara i sempre.

El Vida Festival segueix avui amb concerts com el Jorge Drexler, The Libertines, Queralt Lahoz, Ven'nus, Ernest Crusats i Hologramma, entre altres.
Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, cròniques, Vida Festival, Julieta, Socunbohemio, Suede, L'emperatrice

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.