Concurs Sons

Groovin' Cat, Glòria Ribera i Trèvol són els finalistes del Concurs Sons 2023

El jurat de la 16a edició ha escollit tres propostes

Els finalistes actuaran el dijous 5 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa

| 24/07/2023 a les 11:00h

Finalistes del Sons 2023
Finalistes del Sons 2023 | Arxiu
Les propostes de Groovin' CatGlòria Ribera i Trèvol han estat escollides com a finalistes del XVI Concurs Sons de la Mediterrània. La final se celebrarà el dijous 5 d'octubre a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa. Dels 16 candidats validats, aquest any el jurat ha decidit tornar a seleccionar 3 participants com a finalistes.

El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, i s’adreça a grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. El guanyador del concurs obté com a premi la gravació, producció i promoció d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2024: Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.
 

ELS FINALISTES


GROOVIN' CAT
El trio Groovin’ Cat combina electrònica amb música tradicional catalana partint de la influència del grup francès Groove Factory –integrat per Stephane Millaret, Mika Fontanella i Cyrille Brotto–, així com dels festivals europeus de ball folk. Experimentant i jugant amb la creació musical, construeixen un univers sonor enfocat a la dansa i l’energia. Els seus objectius artístics són revolucionar la música tradicional catalana, aportant una visió moderna i fresca; fomentar la interacció entre l’electrònica i la música d’arrel, i connectar amb el públic a través de la dansa i l’energia, a més de promoure la creativitat i l’experimentació en la música i expandir les fronteres del ball folk per arribar a nous públics.


GLÒRIA RIBERA
La cantant, diva trash, vedet i cupletista del segle XXI Glòria Ribera recupera, revisa i remescla la cançó d’avantguarda dels anys vint amb les temàtiques més canalles i políticament compromeses. El seu proper espectacle musical ja està en procés i comença amb "El pis", el seu últim cuplet.



TRÈVOL
El grup Trèvol, format per una gralla i un oboè, un flabiol i tamborino, teclats elèctrics i bateria, l’integren quatre joves, d’entre 18 i 20 anys, que es van conèixer a l’Esmuc i a les Colònies Folk del Pirineu. A partir del seu amor per la música d’arrel tradicional, el folk i altres gèneres molt diferents, han decidit fusionar-los. De la combinació d’estils i instruments n’ha sorgit la seva essència, que reversiona cançons tradicionals amb un toc personal i modern i component a partir de l’arrel. El quartet va néixer pel 29è Dia del Graller a Vilafranca del Penedès, l’abril del 2023. Des d’aleshores han passat pel Rubrifolkum a Sant Boi de Llobregat i també per Sants, Palafolls, Cardedeu i Mataró, entre altres poblacions.



Fins ara, els guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània han estat la big band d'arrel mallorquina Grollers de sa Factoria (2008), el quartet Amansalva (2009), el grup de folk instrumental Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk-jazz instrumental Inxa Impro Quartet (2013), el grup de folk-rock de l'Horta Mox (2014), el grup de folk festiu del Camp de Tarragona Roba Estesa (2015), el duet de gralla i acordió Criatures (2016), les explosives Balkan Paradise Orchestra (2017), la cantautora Clàudia Cabero (2018), el grup unipersonal La Companyia MINIMíssimA (2019) i, els més recents, el duo valencià format per la cantant Laura Esparza i el guitarrista i percussionista Carlos Esteban (2020), la mallorquina Mar Grimalt (2021), i l'estil old time de Bum Ditty (2022), que com a guanyadors de l’any passat presentaran el nou treball a la propera edició de la Fira Mediterrània.
 
Especial: Concursos
Arxivat a: Enderrock, Concurs Sons, Groovin' Cat, Glòria Ribera, Trèvol

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.