Verkami

La Companyia MINIMíssimA prepara un ‘Poemari per acordió’ des de Verkami

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seguidors

La Companyia Minimíssima proposa un 'Poemari per acordió'

S'engega un mecenatge per poder celebrar la 30a edició del festival Desfolca't

| 02/04/2022 a les 14:30h

La Companyia Minimíssima
La Companyia Minimíssima
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 
 
L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.
 
Avui presentem dues propostes noves que es troben en plena campanya a Verkami: l’actual projecte de La Companyia Minimíssima Poemari per acordió (Microscopi, 2022) i la celebració dels 30 anys del festival Desfolca’t. 
 
Gerard Díaz va engegar el 2018 la companyia musical més petita: La Companyia MINIMíssimA, composta per ell sol. El projecte–guanyadora del Concurs Sons 2019–, va néixer amb l’objectiu de fer música tradicional i composta per a petits escenaris que permetessin el contacte directe amb el públic. Després d’haver publicat un disc i ideat diversos espectacles, Diaz ara vol tirar endavant el Poemari per acordió, un recull literari de poemes propis i un disc amb més d’una cinquantena de textos musicats amb l'acordió. Aquest projecte serà gravat per Pau Vinyols i distribuït per Segell Microscopi.


Per poder materialitzar el projecte, la companyia ha engegat un Verkami. Les aportacions que hi facin els micromecenes es recompensaran, segons l’aportació, amb una làmina il·lustrada per Pepon Meneses, el primer disc La COMPANYIA MINIMíssimA (Segell Microscopi, 2020), una samarreta amb un text del llibre, un recital poètic, o a un concert. 
 
 
Aquest any, ja farà 30 anys que se celebra el Desfolca’t, el festival de música popular i tradicional per tots els públics que es fa a Calaf (Anoia). L’objectiu de la Comissió Organitzadora de la Música Tradicional de Calaf i Alta Segarra (COMTCSAE) –una entitat sense ànim de lucre– és potenciar la música d’arrel i tradicional de diverses generacions. La propera edició del festival es farà el 18 i 19 de juny de 2022. 


Per poder celebrar la 30a edició del festival, l’entitat organitzadora ha iniciat un Verkami. Les aportacions aniran destinades a la contractació de grups musicals, equips tècnics, entre altres. Per tal de saber tots els detalls i novetats, el dia 6 de maig es farà una presentació al Casino de Calaf. Totes les persones que participin al micromecenatge obtindran una recompensa, amb relació a la quantitat aportada, que pot anar des de diversos productes de marxandatge com un got, una samarreta o una bossa, un paquet de cerveses o entrades per la presentació del festival.
 
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, actualitat, la companyia minimissima, concurs sons, desFOLCa't

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.