Actualitat

L'eclosió musical de l'Empordà als vuitanta recollida a 'Empordà Elèctric'

Francesc Galí rememora la 'moguda empordanesa' en el seu nou llibre

A la Biblioteca Fages de Climent de Figueres avui s'inaugura una exposició sobre el moviment sorgit al voltant del disc 'El gran masturbador'

| 24/08/2023 a les 17:30h

La portada del llibre 'Empordà elèctric. Un viatge a les entranyes del rock dels anys 80 a l’Empordà'
La portada del llibre 'Empordà elèctric. Un viatge a les entranyes del rock dels anys 80 a l’Empordà'
L'exbaixista de Los Carbónicos Francesc Galí acaba de publicar el llibre Empordà elèctric. Un viatge a les entranyes del rock dels anys 80 a l’Empordà (Edicions Cal·lígraf). En ell, el músic descriu i documenta la 'moguda empordanesa' des de la seva perspectiva com a protagonista. Hi parla de grups clau del rock de l'Empordà als vuitanta com SangtraïtRocksonThe Montheros Hobbie, entre altres. El llibre es presentarà el pròxim 8 de setembre a la Biblioteca Fages de Climent  de Figueres a les 18:30h, i a més de comptar amb una conversa entre l'autor i el periodista Carles Pujol, també tindrà una breu actuació de Ginger (el trio d’exmembres de la banda Hobbie). 

Paral·lelament, la Biblioteca Fages de Climent també acull -des d'avui mateix i fins al 13 de setembre- l'exposició 1989: Empordà Elèctric, per recordar així l'eclosió musical que va viure l'Empordà durant la dècada dels anys 80 i que va tenir com a gran punt àlgid el disc col·lectiu El gran masturbador (Kraken, 1989). La inauguració de l'exposició tindrà lloc avui a les 17 h.

L'any 1989, Salvador Dalí va traspassar i el músic Carles Galí va decidir impulsar un singular projecte per a retre-li homenatge: un disc col·laboratiu i un concert de presentació del treball. El disc es va fer realitat amb el nom d'El gran masturbador i hi van participar fins a onze grups de la comarca: Cura de Amor, Hobbie, Apátridas, Doctor Chivato, Digit Arts, La Cripta, No sé, Imprevisibles, Código de Barras, Los Carbónicos i Tremendos. El concert, per la seva banda, va ser batejat com a 'Dalí Rock' i es va celebrar a la plaça dels Braus amb els onze grups, que posteriorment crearien l'associació Empordà Elèctric.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, 1989: Empordà Elèctric, actualitat, exposicions, Salvador Dalí

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.