Obituari

Ha mort Raquel Pascual, cantant de Fromheadtotoe

La cantant i ànima de la banda barcelonina ha mort avui a causa d'un càncer que patia des de feia anys

La vocalista també va formar part d'altres projectes com Collision i Lafebre

| 23/08/2023 a les 17:30h

Raquel Pascual l'any 2018
Raquel Pascual l'any 2018 | Michal Novak
La cantant i ànima de la banda rock barcelonina Fromheadtotoe, Raquel Pascual (Barcelona, 1972), ha mort avui després d'una llarga lluita contra el càncer. Així ho ha fet públic en un comunicat el segell i management Chesapik, amb qui va treballar durant la seva etapa a la banda Collision.

A mitjans dels 90 va engegar Fromheadtotoe amb el guitarrista Rafa Molina -amb qui havia compartit ja la banda de hardcore Childhood-, i van publicar treballs com Divine (B-Core, 1997), I'm the Fuel (Subterfuge Records, 1999) o el disc homònim (Subterfuge, 2000). Paral·lelament, la formació també va guanyar el premi Villa de Bilbao l'any 1998 i va ser telonera de diferents bandes internacionals, com Descendents o Echobelly.


Raquel Pascual va ser una de les figures destacades de l'escena del rock alternatiu barceloní de finals dels noranta i fins i tot, en una ocasió va ser aclamada per Dave Grohl (exbateria de Nirvana i cantant i guitarrista de Foo Fighters) amb la següent frase: "This girl is a thunder!". Posteriorment, va formar part de bandes com Collision o Lafebre, en què va cantar en català i va participar en el concurs d'artistes emergents Sona9 2016. 


L'any 2018, va ser una de les 1.000 dones protagonistes de l'Enderrock 268, número especial dedicat a l'exposició D'ONES: (R)evolució de les dones en la música. Concretament, ella i Mireia Tejero van conversar dins del marc de l'exposició sobre el paper de les dones en l'escena del rock alternatiu de finals dels noranta.

 

Raquel Pascual l'any 1999 amb Fromheadtotoe Foto: Xavier Mercadé

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, actualitat, Raquel Pascual, Fromheadtotoe

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.