Llistes

Quins són els nous discos d'aquesta tardor?

Repassem les novetats discogràfiques que presentarà aquest final de 2023

Clara Peya, Julieta, Maria Hein, La Ludwig Band, Figa Flawas, Maio, Joan Miquel Oliver o Sexenni són alguns dels artistes que presentaran nou disc

| 30/08/2023 a les 14:00h

D'esquerra a dreta, i de dalt a baix: Julieta, Figa Flawas, Clara Peya, La Ludwig Band, i Maio, Maria Hein, Joan Miquel Oliver i Sexenni
D'esquerra a dreta, i de dalt a baix: Julieta, Figa Flawas, Clara Peya, La Ludwig Band, i Maio, Maria Hein, Joan Miquel Oliver i Sexenni
Després de la frenètica temporada de festivals d'estiu, l'activitat discogràfica es reactiva de nou i les sortides de discos es comencen a multiplicar. Quines seran les novetats d'aquesta tardor? Entre elles, hi haurà noms destacats com els de Clara Peya, Julieta, Maria Hein, Figa Flawas o La Ludwig Band, entre altres. A continuació, repassem alguns dels artistes que tenen previst publicar nou disc en català en aquest darrer quadrimestre de 2023. 

BUM DITTY
La banda guanyadora XV del Concurs Sons de la Mediterrània ha estat treballant en un nou treball -com a part del premi del certamen- que veurà la llum aquesta tardor. El grup encapçalat per la cantant i violinista Joana Gumí ja va presentar un primer senzill dedicat a "Carles Porta", que veu de l'old time i el bluegrass. Abans de la sortida del disc, està previst que el grup publiqui un segon senzill, mentre que la presentació en directe serà el 8 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa.


FIGA FLAWAS
El duet guanyador del Premi Sona9 2022 s'han convertit indubtablement en una de les grans revelacions d'aquesta temporada. La batxata "Mussegu", la col·laboració amb Mushka a "Diabla" o l'estiuenca "Xalalà" amb Lluís Gavaldà (Els Pets) s'han convertit en algunes de les cançons més populars en català d'aquest estiu tant a les ràdios com a les plataformes d'streaming. A finals de setembre, està previst que publiquin l'EP Aurora (Halley Records, 2023) i aquest dijous trauran el senzill que dona nom al disc. Algunes de les cançons de l'EP es podran escoltar en directe aquest divendres al Festival Acústica de Figueres o el dissabte 16 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic.


MARIA HEIN
Després de convertir-se en una de les revelacions del pop balear el 2021 amb el debut Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021), la cantant felanitxera ja fa temps que treballa en les cançons del seu segon disc, amb la producció de Ferran Palau i Sr. Chen. Per ara, se sap que l'àlbum està previst per aquesta tardor tot i que no s'ha anunciat encara una data concreta. De moment, la cantant ja ha presentat dos senzills del nou àlbum: "Fets de fil" i "Fiu Fiuuu", que abandonen l'estil orgànic del disc anterior per abraçar el so del sintetitzador i els sàmplers de forma desacomplexada. A més, pròximament presentarà una nova cançó en col·laboració amb Mushka titulada "Temps", tal com totes dues artistes han anunciat a les xarxes. La felanitxera presentarà el treball el dia 13 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic, però l'entrada està destinada només als professionals acreditats.


JULIETA
Al llarg d'aquest any, Julieta ja ha presentat fins a dos EPs. A l'abril, va publicar l'EP Cap.I: Cari (Music Bus, 2023) i al juny va desvelar Cap.II: Euga de nit (Music Bus, 2023). Tal com indiquen els títols de tots dos EPs, es tracten de capítols que conformen el seu tercer disc, 5 AM (Music Bus, 2023), que sortirà a la llum pròximament. Els següents concerts de Julieta seran aquest dissabte 2 de setembre al Festival Acústica de Figueres, el 16 de setembre a la Plaça Major de Vic dins del MMVV, el 17 de novembre a la Mirona de Salt, el 14 de desembre a l'Apolo de Barcelona i el 16 a la Boîte de Lleida, tots tres dins del Curtcircuit.


LA LUDWIG BAND
El segon llarga durada de La Ludwig Band, La mateixa sort (The Indian Runners, 2021), va suposar un gran impuls per a la banda i els va valer el Premi Enderrock 2022 a millor disc de l'any segons la crítica. Ara, el grup ja ultima el seu tercer treball, Gràcies per venir, que estarà coeditat pel seu segell de sempre, The Indian Runners, i el segell gestionat per Manel Ceràmiques Guzmán. Fins ara, el grup ha desvelat fins a dos senzills: "El meu amor se n'ha anat de vacances" i "Manela, no vull currar per vostè", ambdós publicats el passat juny. Se'ls podrà escoltar en directe el 15 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic i el 27 d'octubre al Teatre Bartrina de Reus dins del Festival Accents.


MAIO
La cantautora de Sant Andreu del Palomar i germana de Pau i Júlia Serrasolsas (Ginestà) va assolir un bon debut amb Des dels marges (Propaganda pel Fet!, 2021). Ara, Maio vol consolidar el projecte amb un segon treball, previst per a mitjans d'aquesta tardor. De moment, l'únic senzill que ha publicat és "Suau", una oda al sexe lèsbic fonamentat en l'afecte i la cura.


SANDRA MONFORT
Una de les tres parts de Marala publicarà nou material aquesta tardor amb el seu projecte personal. Es tracta de la pedreguerina Sandra Monfort, que el 2021 va debutar en solitari amb el disc Niño Reptil Ángel (Hidden Track Records), a cavall entre l'electrònica, la cançó d'autor i l'arrel. Segons ha anunciat la cantant i guitarrista per xarxes socials, presentarà noves cançons pròximament. 


MERITXELL NEDDERMANN
Després d'una gira estival amb el reputat cantant uruguaià Jorge Drexler, la cantautora maresmenca ja té a punt el seu segon disc, Suelta (Halley Records, 2023). Comptarà amb cançons en català, com els avançaments "T'esperaré una mica més" o "Eternitat", i suposarà la consolidació del seu repertori propi després de debutar el 2020 amb In the Backyard of the Castle (Halley Records).


JOAN MIQUEL OLIVER
Després de més dos anys centrat en el retorn d'Antònia Font, el solleric Joan Miquel Oliver torna ara a posar el focus creatiu en el seu projecte en solitari. El 30 de desembre de 2022, va presentar el disc en directe Live in my House (Produccions Blau) i ara, presentarà noves cançons sota el paraigua d'Electronic Devices (Oigo Discos, 2023). L'únic tema que s'ha pogut escoltar, per ara, del treball és "Robot mayordomo". Els concerts de presentació seran l'11 de novembre a l'Auditori de Porreres, el 25 de novembre a Razzmatazz de Barcelona (dins del Cruïlla Tardor), el 26 al Loco Club de València i el 8 de desembre a Londres.


CLARA PEYA
La pianista de Palafrugell té a punt un nou llarga durada que s'endinsa en en la cotilla com a principal concepte. Precisament, el disc es titularà Corsé (Vida Records, 2023) i comptarà amb diferents col·laboradors, com Leo Rizzi, Ferran Palau o Ede -a qui ja hem escoltat en els senzills d'avançament-, així com Sílvia Pérez Cruz, Albert Pla Salvador Sobral, entre altres. El treball es podrà escoltar el 7 de setembre en una festa de presentació al V4M - Vida for Musicians de Vilanova i la Geltrú, tot i que no es publicarà fins al 15 de setembre. Aquell mateix dia, també es podrà gaudir en directe al Mercat de Música Viva de Vic, el 7 d'octubre a l'Auditori de Girona, el 15 de novembre al Paral·lel 62 dins del Festival de Jazz de Barcelona i el 8 de desembre al Teatre Metropol de Tarragona.


REÏNA
El disc del grup guanyador del Premi Sona9 2020 serà una de les altres novetats que arriben aquesta tardor. Després del llarga durada Arts marcials (U98 Music, 2021), la banda mallorquina publicarà aquesta tardor Retirada a temps (El Jardí Amagat, 2023). Entre els senzills que el quartet ha avançat hi ha "Maldecap" i "Flors", que apugen l'energia del seu pop melòdic i pulcre.


SEXENNI
La banda lleidatana serà una de les primeres novetats del calendari amb el seu segon disc Supernova (Delirics, 2023), previst per al 8 de setembre. De moment, ja s'han pogut escoltar diferents tastos de la seva proposta, que ajunta música festiva, tons discotequers i pop de melodies enganxoses, com queda palès a "Houston", "Bora Bora" o l'estival "Per la borda". Al Mercat de Música Viva de Vic, el 15 de setembre, es podran escoltar totes les seves noves cançons en directe. 


PAULA VALLS

Cinc anys després del seu darrer disc I Am (Satélite K, 2018), l'osonenca retorna aquesta tardor amb un tercer treball on el català guanyarà més presència respecte als seus antecessors. Aquest nou àlbum es dirà Començar de nou (Satélite K, 2023) i el pròxim 8 de setembre s'estrenarà el senzill que dona nom a l'àlbum. A més, el disc es presentarà en directe el 14 de setembre al Mercat de Música Viva de Vic.

Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, novetats, actualitat, bum ditty, clara peya, julieta, maria hein, Meritxell Neddermann, Figa Flawas, Sexenni, Sandra Monfort, Paula Valls, la ludwig band, joan miquel oliver, Maio, reïna, llistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.