Festivals

La 34a edició del festival Altaveu omple de música Sant Boi

El festival se celebrarà del 8 al 10 de setembre a Sant Boi de Llobregat

Ferran Orriols i Maro són alguns dels artistes del programa

| 07/09/2023 a les 16:15h

Altaveu
Altaveu | Xavier Mercadé
El festival Altaveu arriba un any més a Sant Boi de Llobregat amb la seva 34a edició entre el divendres 8 i diumenge 10 de setembre. Enguany, el cartell del festival porta una programació ben eclèctica, amb propostes tant locals com internacionals que van des del folk fins a la música electrònica i el hip hop. Alguns dels artistes que hi actuaran són Ismael SerranoJupiter & OkwessSoledad Vélez i Böira, entre altres. A més, avui es farà l'entrega dels Premis Altaveu, que enguany ha premiat artistes com The TyetsCrimMagalí Sare, Maria Rodés Sidonie.

Maro donarà el tret de sortida a la programació de concerts el dia 8 de setembre a les 20:00 h a Cal Ninyo. La multiinstrumentista, compositora i productora portuguesa explora gèneres tan diversos com el trap, el pop, el world i el funk, i recentment presenta el seu disc hortelã (SECCA Records, 2023), on interpreta versions íntimes de les seves cançons més recents en portuguès. A les 21:30 h serà el torn de Ferran Orriols, que ha començat una carrera en solitari després de l'aturada indefinida del grup Nyandú (Premi Sona9 2011). Hi Plata (Great Canyon Records, 2023) és el seu disc debut, amb el qual dona protagonisme a la seva veu i instruments majoritàriament acústics.


Paral·lelament, Böira oferirà un espectacle interdisciplinari a les 21:00 h a la Plaça de l'Ajuntament. El grup explorarà sonoritats a mig camí entre el rock i les atmosferes de les bandes sonores, mentre Atzur Visuals projectarà una producció audiovisual que parteix de la manipulació d'imatges produïdes i mesclades en directe. Més tard, Jupiter & Okwess tocarà a la mateixa plaça a les 22:15 h per a presentar el seu darrer àlbum Na Kozonga (Zamora Label, 2021).

Peinga Rayo y las Aeromozas encendran l'escenari de Can Massallera a les 0:00 h amb el seu Puto disco (autoeditat, 2023), en el qual es mesclen punk i new wave amb temes confessionals i foscos com d'altres de més festius. Per últim, Eli Paperboy Reed tancarà la jornada a la 1:15 h oferint en directe el seu treball Hits and Misses (Yep Roc Records, 2023), un recull de cançons que majoritàriament només es trobaven disponibles en senzills venuts a la taula de mercaderies de les seves gires internacionals.


El dissabte 9 de setembre arrencarà a les 20:00 h a Cal Ninyo amb Mariola Membrives, que s'ha consolidat amb la seva proposta de fusió entre el flamenc i el jazz. El segon concert del dia anirà a càrrec del trio gracienc River Omelet, que barreja folk, swing i rock en el seu EP The Bad Things We Did Right (Acqustic, 2023).

El santboià Ros prendrà el relleu a la Plaça de l'Ajuntament a les 21:30 h, on portarà un espectacle on mescla la cornamusa i altres instruments tradicionals amb sintetitzadors. Després, serà el torn de Peret Reyes, que presentarà l'espectacle Una nit de Rumba Catalana, format per una selecció de temes propis i grans èxits de la rumba catalana.

Paral·lelament, Soledad Vélez oferirà el concert de mitjanit a Can Massallera amb el seu treball Nuevas Épocas (Subterfuge Records, 2018), el primer en castellà de l'artista xilena,  i compost principalment amb sintetitzadors i teclats analògics. El punt final de la nit el posarà la rapera sabadellenca Santa Salut.


El festival es clausurarà el diumenge 10 de setembre a Can Massallera amb Ismael Serrano. En la seva gira La canción de nuestra vida, el músic madrileny renova el seu repertori amb un nou disc on també recupera algunes de les seves peces anteriors i versions d'autors admirats.
 
L'apartat de la programació dedicada als músics emergents, l'Altaveu Frontera, ha optat per a programar dues propostes el 8 i 9 de setembre a la plaça de l'Ajuntament a les 20:00 h. Una d'elles és Bounce Twice, un grup musical format per Lil Aiden i Efren Kairos que beuen de les seves influències del hip hop old school, R&B i la música electrònica per portar una proposta amb molta personalitat. L'altra artista programada serà la cantautora Raquel Lúa, qui mescla les seves influències provinents del fado, el flamenc i la música d'autor amb estils més electrònics.


També programarà artistes emergents l'apartat de la programació Descobrint Altaveu, que ofereix els formats més íntims i de petit format de la programació. Les dues propostes d'aquest apartat seran el cantant de folk de Ribera del Duero Álvaro Sola i la cantautora barcelonina Kris Tena.

Finalment, l'Altaveu en família omplirà la plaça de l'Ajuntament el matí del 9 de setembre per a oferir un espai on totes les generacions puguin compartir gustos i passions. La rapera mexicana Masta Quba oferirà un concert per apropar el hip hop als més joves amb lletres que expressen la necessitat de canvi i presa de consciència social.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, festival altaveu, Ferran Orriols, maro, Böira, jupiter & okwess, Peinga Rayo y las Aeromozas, Eli Paperboy Reed, Mariola Membrives, River Omelet, Ros, Peret Reyes, Soledad Vélez, Santa Salut, Ismael Serrano, Bounce Twice, Raquel Lúa, Masta Quba

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.