Festivals

El 34è festival Altaveu s'amplifica amb Maro, Santa Salut i Ferran Orriols

El festival se celebra del 8 al 10 de setembre a Sant Boi de Llobregat

| 19/07/2023 a les 21:00h

L'Altaveu en una passada edició
L'Altaveu en una passada edició | Xavier Mercadé
El festival Altaveu ha presentat aquest vespre la programació de la seva 34a edició, que se celebra del 8 al 10 de setembre en diversos indrets de Sant Boi de Llobregat. L'Altaveu, que des de fa anys és una de les darreres cites de la temporada d'estiu, portarà enguany artistes d'una gran varietat d'estils com Maro, Ismael Serrano, Jupiter & Okwess, Santa Salut i Ferran Orriols, entre altres.

Pel que fa a l'àmbit de la música en català, hi haurà propostes d'autor com la de l'exNyandú Ferran Orriols (8 de setembre a cal Ninyo), altres de més ancorades en el folk com la de Ros, el projecte propi del multiinstrumentista Ricard Ros (9 de setembre a la Plaça), i una de rap com la de la sabadellenca Santa Salut (9 de setembre a Can Massellera). A més, també hi haurà altres propostes del país en castellà com el flamenc de la barcelonina Mariola Membrives (9 de setembre a Cal Ninyo) o l'espectacle Una nit de rumba catalana amb Peret Reyes (9 de setembe a la Plaça).

En l'àmbit de la cançó d'autor, Sant Boi també comptarà amb la presència de noms destacats com Maro, representant portuguesa a Eurovisió 2022 (8 de setembre a Cal Ninyo), i el madrileny Ismael Serrano (10 de setembre a Can Masallera). Altres noms internacionals del certamen seran la formació de rock de la República del Congo Jupiter & Okwess (8 de setembre) i el cantant estatunidenc de soul i R'n'B Eli PaperBoy Reed.

L'espectacle de producció pròpia que presentarà el certamen enguany serà el que formaran un col·lectiu de joves vinculat a la Plataforma d'Educació Social Sant Boi, el grup de post-rock Böira i Atzur Visuals. Plegats, crearan un espectacle audiovisual en directe que tindrà en compte diverses disciplines artístiques.

ALTAVEU FRONTERA I DESCOBRINT ALTAVEU
Les propostes més emergents de tot el festival arriben a través de dues iniciatives: l'Altaveu Frontera i el Descobrint Altaveu. El primer és un concurs de bandes emergents, que enguany han guanyat el duet de música urbana Bounce Twice, format per Lil Aiden i per Efren Kairos, i la cantautora Raquel Lúa, cosa que els permetrà actuar el 8 i 9 de setembre a la Plaça. El Descobrint Altaveu, per la seva banda, té com a objectiu programar dos artistes emergents en un espai íntim i acollidor. En aquesta edició, ho faran el jove músic de flamenc de la Ribera del Duero Álvaro Sola i la cantautora barcelonina Kris Tena, el 10 de setembre a la Rambla.

PREMIS ALTAVEU
Abans d'engegar el festival, cada any l'organització celebra la cerimònia d'entrega dels Premis Altaveu. Enguany, tindrà lloc el 7 de setembre i s'entregaran diferents guardons que distingiran la tasca feta per artistes, entitats i iniciatives que, segons destaca l'organització, "han enriquit la música del nostre país durant l'any". 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Festival Altaveu, festivals, sant boi de llobregat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.