estrenes

La «Depressió post-vacacional» de Halldor Mar

Estrenem el nou videoclip del barceloní d'origen islandès

| 13/09/2023 a les 11:00h

El rostre de Halldor Mar modificat per IA
El rostre de Halldor Mar modificat per IA
Acaben les vacances, l'estiu és ja a les acaballes i el setembre ben entrat. I amb la tornada a la rutina -que converteix aquells dies ociosos en una mena de miratge-, apareix la ja habitual depressió postvacacional. D'això ens parla el nou tema de Halldor Mar, que lluny de deixar-se enfonsar per una melodia melancòlica, adorna la seva "Depressió post-vacacional" de color i electrònica. Estrenem el clip en primícia, inclòs en l'àlbum del músic barceloní d'origen islandès, El mar no té camins (LCM Records, 2023).


Un ambient sonor electrònic i hipnòtic dona la benvinguda a la depressió postvacacional de Halldor Mar. En la cançó, l'artista explica el xoc emocional de tornar a la rutina, i confessa com això li impedeix gaudir de la bellesa que també porta el setembre. "Setembre, un mes tan maco: no fa tanta calor, però encara és estiu. A Islàndia és un mes molt plujós i la tardor és cada vegada més present. Un mes trist i gris. Aquí a Catalunya, no, però el fet de venir després de les vacances li dona aquest gust amarg, aquesta contradicció, que tot el que és bo s'acaba...", conclou Mar. Com a detall curiós, en la cançó s'hi sent un tall de la sèrie de TV3 Plats Bruts.

El videoclip que acompanya la peça busca el contrast entre imatges de colors brillants amb gent gaudint a la platja, com una mena d'oasi, i la grisor de l'oficina. I per fer-ho, Mar s'ha ajudat de la intel·ligència artificial, que afegeix cert caràcter tètric a l'escena, transformant les il·lustracions dels personatges i desfent-los el rostre en una mena de monstre cubista, que tan sols manté certa ressemblança grotesca a la imatge humana que pretén representar.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Halldor Mar, actualitat, videoclips, intel·ligència artificial

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.