Entrevistes

Abril recupera la intensitat emocional dels 'Catorze'

Parlem amb la bandautora lleidatana Abril Pinyol sobre el seu debut discogràfic

| 29/09/2023 a les 16:00h

Abril
Abril | David del Val
Després de senzills com “Esclat” i “Make Me”, la jove bandautora i lletrista lleidatana Abril Pinyol -que també estudia Art Dramàtic a l’escola Eòlia- presenta Catorze (Crea Music, 2023), un primer EP que suposa el debut de la formació ponentina Abril.
 

Per què 'Catorze' com a títol del teu primer recull de cançons?
Perquè és l’EP de les primeres cançons que vaig escriure als 14 anys amb l’ukelele i la guitarra, quan escoltava The Cure, The Smiths o Antònia Font. Són temes totalment emocionals, amb el sentiment intens de l’adolescència.

Has gravat el primer disc amb una beca de l’Ajuntament de Lleida. Com va anar?
Em va permetre treballar les cançons amb una formació més àmplia. Amb el guitarrista Miquel Allué (Eira) i el baixista Ramon Gallart ja ens coneixíem dels bucs d’assaig, i ells em van presentar el bateria Roger Mangues. Xènia Pérez (trombó) i Pau Samper (trompeta) són amics de l’escola conservatori Intèrpret de Lleida.


De les teves primeres cançons, “Esclat” és un plany sincer?
Als 14 anys tot es viu molt intensament, i “Esclat” va ser un desamor. Els temes en anglès (“Make Me”, “If I Could” i “Unsent”) van sorgir perquè era superfan de Billie Eilish, que també va començar als 14 anys i em vaig inspirar molt en ella.

A “Tornar a ser jo” cantes la quotidianitat, de xiclet de menta a croqueta roent.
M’agrada parlar de coses fàcils, com una croqueta que et crema la llengua, però que hi hagi certa poètica per dir alguna cosa més que ‘m’han trencat el cor’.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Abril, lleida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.