estrenes

La sort de La Ludwig Band és un gronxador?

Estrenem en primícia el nou videoclip de la banda, «El gronxador» que avança el pròxim disc 'Gràcies per venir'

| 09/10/2023 a les 14:30h

La Ludwig Band
La Ludwig Band | Gin Torrado i Albert Pons
Quan no pot anar millor, empitjora. I empitjora quan no pot anar millor”. Així de catastròfic i preclar comença el nou senzill de La Ludwig Band que avui estrenem en primícia: “El gronxador”. Després de la bona rebuda del segon llarga durada La mateixa sort (The Indian Runners, 2021) -Premi Enderrock 2022 de la crítica al millor disc de l’any-, el sextet està a punt de publicar el pròxim treball, Gràcies per venir, que amb la coedició del seu segell habitual The Indian Runners i la discogràfica de Manel Ceràmiques Guzmán, promet seguir conreant i augmentant l’èxit de la banda.
 

El nou disc Gràcies per venir tancarà precisament amb aquest demolidor “El gronxador”. El tema situa la banda en un futurible en què l’èxit baixa, i que els serveix per fer-se conscients de les normes del joc i per criticar les dinàmiques de les modes i la indústria musical, en què “quan estàs a dalt de tot, t’enfonses en un mar que no té fons ni horitzó”.
 
El lletrista i vocalista de la banda Quim Carandell canta com, quan tot comenci a anar de baixada, valdrà més la pena no recordar totes les “grans ocasions que has perdut per no presentar-te a l’hora, que has gaudit sense ser mereixedor”. I és arribant a la derrota quan es tindrà la revelació d’entendre “les normes del joc: ‘no m’hi veig per haver mirat massa estona fixament a la brillantor del sol’”, entona el músic com si fos Ícar morint per apropar-se massa al sol.

Al final, insisteix amb cert cinisme Carandell, només hi ha una conclusió: “la fortuna és una nòria, i la sort, un gronxador”. D’aquesta manera, i mentre encara surfeja en una onada d’èxit creixent, La Ludwig Band pren consciència i recorda allò que ja cantava Rosalia: la fama “es demasiao tracionera, y como ella viene, se te va”. La cançó, a més, s’acompanya d’un videoclip dirigit per Robert Molist Rosell i protagonitzat per Sue Fleck.

El nou àlbum Gràcies per venir -que inclourà també altres senzills com "Manela, no vull currar per vostè" o "Contraban"- es podrà escoltar definitivament el 20 d'octubre. L'endemà mateix, el grup el presentarà en directe a l'Auditori de Girona; el 27 d'octubre a Reus (Festival Accents); el 3 de novembre a la sala Clap de Mataró, l'11, a Lleida (Boite), i el 15 de desembre a Manacor (Can Lliro).

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, La Ludwig Band, actualitat, videoclips, la ludwig band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.