Obituari

Ha mort Jordi Vila, la veu de 'Bola de Drac'

El cantant i doblador també va entonar sintonies com les de l'Inspector Gadget', 'Les Tortugues Ninja' o 'Ranma'

Els 'openings' més mítics de la història del Super3

| 29/10/2023 a les 11:20h

Jordi Vila
Jordi Vila
Ha mort el cantant i doblador Jordi Vila, conegut per posar veu a la històrica sintonia de Bola de Drac. La seva carrera professional ha estat reconeguda per la seva participació en diversos doblatges de les sèries d'anime emeses durant els anys noranta i la primera dècada dels 2000 a Televisió de Catalunya.


La seva carrera com a actor de doblatge va iniciar-se l'any 1985 i, malgrat no repetir posteriorment en les sintonies de les seqüeles Bola de Drac Z i Bola de Drac GT, Vila també va entonar altres sintonies destacades com la d'Inspector Gadget, Les Tortugues Ninja -amb Ramon Llenas-, Ranma i Musculman. A més, va doblar personatges d'altres produccions com Els Barrufets, Sylvan, Les Tres Bessones, Inuyasha, One Piece i diverses pel·lícules de franquícies com Shin-Chan, Doraemon o Sakura.

Més enllà de l'anime, Vila va posar veu a diversos personatges secundaris d'altres films ben coneguts: el Rei Harold de Shrek, el mestre Rajada de Buscant en Nemo, Bogrod de Harry Potter i les Relíquies de la Mort Part 2, Gran Pabbie de Frozen: El Regne del Gel o l'Almirall Gial Ackbar de la setena i vuitena entrega de Star Wars. Precisament, amb el doblatge del vuitè episodi de La Guerra de les Galàxies va retirar-se del doblatge després de 32 anys en actiu.

Especial: Obituari
Arxivat a: Enderrock, obituari, Jordi Vila, Super3, Bola de drac

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.