Ha mort Rafael Moll, figura clau de Zeleste i l'Ona Laietana

El músic ha mort als 72 anys a causa d'una ràpida malaltia

Moll va ser la mà dreta de Víctor Jou al capdavant de Zeleste sent-ne el primer programador i responsable de l'oficina de management

També va ser productor de diversos artistes de l'Ona Laietana com Sisa o Dharma, mentre que als anys 80 va produir discos de Peret o El Último de la Fila

Rafael Moll: «La Zeleste era un centre d’acollida de músics 'progres'»

| 16/12/2023 a les 11:05h

Rafael Moll
Rafael Moll | Juan Miguel Morales
Una de les figures clau de l'Ona Laietana, Rafael Moll, ha mort als 72 anys a causa d'una ràpida malaltia. Moll va ser un personatge imprescindible durant els anys setanta i vuitanta gràcies a les seves múltiples facetes dins l'àmbit musical. Va començar sent la mà dreta de Víctor Jou -mort a l'abril d'enguany- al capdavant de la sala Zeleste l'any 1973. Allà, va convertir-se en el primer programador de la sala, responsable del management de la mateixa sala i també un dels impulsors del segell conjunt Zeleste-Edigsa.

Precisament, a través de la creació del segell, Moll es va convertir en productor musical i va produir treballs de molts dels artistes d'aquella escena. En destaquen Galeta galàctica (Zeleste-Edigsa, 1976) de Sisa, Oucomballa (Zeleste-Edigsa, 1976) de la Companyia Elèctrica Dharma, el treball homònim de Música Urbana (Zeleste-Edigsa, 1976), el disc homònim de l'Orquestra Plateria o Romesco (Cabra-Edgisa, 1979) de Gato Pérez.
 

Rafael Moll Foto: Arxiu EDR


A partir de 1978, va desvincular-se de Zeleste i va crear el seu propi management, Cabra, però als anys vuitanta va tornar a la sala i va contribuir al trasllat de la sala de la Ribera al Poblenou. Paral·lelament, als vuitanta va mantenir activa la seva faceta com a productor treballant en discos de grans noms com No se pué agunatar (PDI, 1991) de Peret, Tal com raja (Ariola, 1980) de Serrat i el debut d'El Último de la Fila, Cuando la pobreza entra por la puerta, el amor salta por la ventana (PDI, 1985), entre altres.

L'any 2023, ENDERROCK va entrevistar per al músic amb motiu del cinquantè aniversari de Zeleste i es va rememorar la seva història i la de Víctor Jou al capdavant de la sala. L'entrevista es pot recuperar tant al web d'Enderrock.cat com en un vídeo penjat a Youtube.

Especial: Obituari
Arxivat a: Enderrock, obituari, Rafael Moll, Zeleste

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.