Festivals

El BarnaSants 2024 torna amb un centenar de concerts de cançó d'autor

El festival se celebra del 26 de gener al 19 de maig

Les Kol·lontai, Renado & Clara, Clara Peya, Borja Penalba, Cesk Freixas, Miquel Gil o La Maria

| 28/12/2023 a les 14:45h

Pere Camps i Laura de Agorreta Camps, directors del festival BarnaSants
Pere Camps i Laura de Agorreta Camps, directors del festival BarnaSants
El festival BarnaSants ha presentat avui la seva edició de 2024, que programarà un centenar de concerts emmarcats en la cançó d'autor en diferents sales, auditoris i teatres de Catalunya. Aquesta nova edició del festival commemorarà el cinquantè aniversari de la revolució dels Clavells, que va derrocar la dictadura militar, amb un recital especial i col·lectiu amb direcció artística de Núria Piferrer ‘Névoa’ que tindrà lloc el 13 d'abril al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat. A més, el cartell d'enguany també es vincula aquesta gran efemèride i duu el lema 'El poble és qui mana'.

El festival arrencarà el 26 de gener al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat amb l'espectacle inaugural de Les Kol·lontai, el grup ara integrat per Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal, que tornen a unir-se amb una nova proposta més electrificada. Dins del centenar d'actuacions previstes, destaquen noms com el de Cesk Freixas (4 de febrer · Teatre Joventut), que celebra 20 anys de carrera amb un espectacle amb les cançons més destacades de la seva trajectòria i que enregistrarà en un disc en directe, o Marc Parrot (1 de març · Teatre Joventut), que celebra 3 dècades de trajectòria i repassarà les noves versions del seu repertori amb un gran nombre de col·laboradors.

Tampoc hi faltaran Borja Penalba, que presentarà el 29 de febrer el nou disc en solitari Giròvag (Blau Produccions, 2024) al Paral·lel 62; Renaldo & Clara, que tocarà en directe el disc La boca aigua (Primavera Labels, 2023) a l'Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca del Penedès; l'homenatge a Ovidi Montllor previst per al 16 de març a l'Auditori Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat o la presentació de Corsé (Vida Records, 2023), el darrer disc de Clara Peya, al Teatre Joventut el 17 de març.
 

Pere Camps i Laura de Agorreta Camps, directors del festival BarnaSants, amb el cartell del certamen Foto: Juan Miguel Morales


Amb l'arribada de la primavera, serà el torn de diversos artistes joves com Roger Padrós (23 de març · Harlem), Paula Valls (23 de març · Luz de Gas), Maio (23 de març · Casinet d'Hostrafrancs), Namina (5 d'abril · Luz de Gas), La Maria (21 d'abril · L'Auditori de Barcelona) o Lia Sampai (28 d'abril · Casinet d'Hostafrancs). Paral·lelament, tampoc hi faltaran noms amb una llarga trajectòria com els de Cris Juanico (22 de març · Casinet d'Hostafrancs), Pau Alabajos (10 d'abril · Luz de Gas), Joan Isaac i Carme Sansa (25 d'abril · Atrium Viladecans), Pep Sala (26 d'abril · Casinet d'Hostafrancs), Pi de la Serra (1 de maig · La Cate, Figueres), Tomeu Penya (9 de maig · Luz de Gas) o Eduard Iniesta (15 de maig · Luz de Gas), entre altres. Finalment, el festival oferirà fins a tres concerts de cloenda: els de Gemma Humet i Toti Soler (17 de maig · Luz de Gas), Paco Ibañez i Claudi Martí (18 de maig · L'Auditori de Barcelona) i Ismael Serrano (19 de maig · Atrium Viladecans). 

Dins de la programació, hi haurà altres espectacles que recordaran a diferents figures rellevants de la cultura catalana. El duet valencià format pel cantautor Tomàs de los Santos i l'actriu Elsa Tronchoni presentaran un recital que homenatja el centenari de la mort de Joan Salvat Papasseit, que passarà per diferents escenaris d'arreu de Catalunya, i també es rendirà tribut a Maria del Alar, cantautora i multiinstrumentista valenciana desapareguda aquest mateix any (divendres 22 de març · La Iguana Cultura de Proximitat). 

Com en anteriors edicions, el BarnaSants torna a sumar esforços amb el Centre Artesà Tradicionàrius i junts han confeccionat el petit cicle Trad'autor, en què vuit artistes conflueixen en les programacions d'ambdues iniciatives. És el cas de Carles Dénia, Alba Careta i Henrio, Carola Ortiz, VerdCel, Magalí Sare, Alidé Sans i Miquel Gil.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, cançó d'autor, festivals, BarnaSants, BarnaSants 2023

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.