Actualitat

Renaldo & Clara i Kebyart, entre els premiats dels III Premis Temps de les Arts

Carles Viarnès, Meritxell Gené, Gio Symphonia i Voro Garcia van rebre també accèssits en les categories de música

| 29/12/2023 a les 14:00h

Renaldo & Clara als III Premis Temps de les Arts
Renaldo & Clara als III Premis Temps de les Arts
Ahir al vespre, es van lliurar els III Premis Temps de les Arts a la Presó Model de Barcelona. Entre els guardonats en l'apartat musical, s'hi troben el grup lleidatà Renaldo & Clara i el quartet de saxofons Kebyart. La cerimònia va ser dirigida i ideada pel director de cinema Lluís Danés i tenia la voluntat de commemorar el centenari del naixement de dos grans artistes dels Països Catalans: el poeta Vicent Andrés Estellés i l'artista plàstic Antoni Tàpies.


Els dos guardons principals que es van atorgar en categories musicals van anar a parar en mans de Renaldo & Clara i Kebyart. El grup lleidatà liderat per Clara Viñals va rebre el Premi de Música Popular pel seu darrer disc La boca aigua (Primavera Labels, 2023). Així ho va reconèixer el jurat de la categoria -format pel músic Ferran Palau, la periodista Helena Morén Alegret i el crític musical Josep Vicent Frechina-, que ha coincidit amb el jurat dels Premis Enderrock de la crítica, qui també ha atorgat a Renaldo & Clara el Premi Enderrock 2024 al millor disc de l'any per la crítica. Per la seva banda, els accèssits d'aquest àmbit van anar a parar a mans de Carles Viarnès pel treball HyperO (Bankrobber, 2023) i pel disc No diré res de mi (Segell Microscopi, 2023), de Meritxell Gené.

En la categoria de música clàssica, el jurat format pel director Josep Pons, el compositor Joan Magrané i la directora Beatriz Fernández han concedit el premi a Kebyart i el seu disc de 2022 Different léctures (Linn Records), guardonat a principis d'any amb el Premi Enderrock 2023 al Millor disc de música clàssica per la crítica“Gio Symphonia, per 10 anys”, de Gio Productions, i l'obra Terra en la boca de Voro Garcia van ser distingits amb el primer i el segon accèssits, respectivament. A més, el llibre Robert Gerhard. Un Quixot amb noblesa d’esperit d'Oriol Pérez i Treviño va rebre una menció especial.

Al llarg de la cerimònia, hi va haver diferents actuacions musicals com la de Pau Alabajos interpretant "Diguem no" de Raimon; Anna Ferrer i Bego Salazar entonant "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet; Gemma Humet posant veu a "Margalida" de Joan Isaac; Què serà Nadal?», interpretada per la mateixa autora Marina Rossell i «I si canto trista», l'adaptació de La Maria del clàssic de Lluís Llach. Per a tancar l'acte, Pau Alabajos va cantar "Utòpics, idealistes, ingenus" amb tota la resta de cantants que van participar en l'acte, per a reivindicar l'activisme i el compromís cultural.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Temps de les Arts, Temps de les Arts, Renaldo & Clara, Kebyart, actualitat, premis

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.