Actualitat

Panxo (Zoo): «Fem una aturada indefinida, pleguem i no sabem si tornarem»

Zoo ha fet públic avui el seu adeu en un vídeo penjat a les xarxes socials

El grup de Gandia oferirà aquest 2024 una gira de 10 concerts per a acomiadar-se

Als Països Catalans, la gira passarà per Barcelona, Palma i Gandia

| 07/01/2024 a les 21:45h

Panxo en el vídeo de comiat de Zoo
Panxo en el vídeo de comiat de Zoo
El grup gandià Zoo plega. Així ho ha anunciat aquesta tarda  en un vídeo penjat a les xarxes socials i titulat "Adéu". "Fem una aturada indefinida. Pleguem i no sabem si tornarem. Cadascú agafarà el seu camí i ja veurem què passa”, anuncia el cantant del grup Panxo en declaracions a Enderrock.

D'aquesta manera, un dels puntals en actiu més importants de la música en valencià se suma a la llarga llista d'artistes valencians que han anunciat recentment que pleguen o s'aturen indefinidament, com Smoking Souls, El Diluvi, Tardor, Xavi Sarrià o Rafa Xambó, entre altres. El vocalista defineix la seva dissolució i la d’altres grups valencians com a generacional: “Tot i que dona molt de peu a la interpretació en clau política, en el nostre cas és un tema generacional i de moment vital. Necessitem parar i agafar perspectiva, i ja veurem què passa en el futur”. Abans de deixar els escenaris, la banda farà una gira de concerts aquest 2024 i als Països Catalans actuaran a Barcelona, Palma i Gandia.


Aquest nou vídeo amb què Zoo s'acomiada mostra al conegut mico que ha encapçalat el logo de la banda. Capcot i esgotat del frenesí d'aquests intensos anys d'activitat de la banda, l'animal diu adeu al cantant Panxo i marxa per un carrer buit i desapareix entre la foscor de la nit. El comiat de Zoo arriba -tal com indica el mateix vídeo- en l'any en què la banda celebra el desè aniversari del seu naixement. El grup va aparèixer el 19 de juny de 2014 amb la seva primera cançó, "Estiu", i va publicar el debut Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!, 2014) a la tardor d'aquell mateix any.

Fins a l'actualitat, el grup ha publicat fins a dos treballs més. El 2017, va publicar Raval (Propaganda pel Fet!) i el 2021 va presentar el seu últim treball, Llepolies (Zoo Records). Precisament, amb la presentació d'aquest últim treball, Zoo va fer els seus dos concerts més emblemàtics en solitari: un al Wizink Center de Madrid el 3 desembre de 2022 i l'altre al Palau Sant Jordi de Barcelona set dies després.

Tot i aquest anunci, la banda no s'aturarà immediatament, sinó que ho farà un cop acabi la petita gira de deu concerts que oferirà enguany. Als Països Catalans, actuarà a la Telecogresca el 6 d'abril a Barcelona, al festival Sensenom de Mallorca i s'acomiadaran definitivament a la seva ciutat natal, Gandia, al festival Pirata Rock el cap de setmana del 12 i 13 de juliol.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Zoo, comiat, actualitat, EDRValencià

COMENTARIS

ADÉU

Marc Brunet, 08/01/2024 a les 20:24

Hem sigut feliços però ens heu tret la llepolia de dintre la boca.

..i ara estem sols, la meua pena i jo

Zoo

Pere tia , 09/01/2024 a les 05:59

Som un gran fan vostro de mallorca mai m he perdut cap concert vostre a mallorca
Quant vaig veure el videoclip que plegaveu me va entrar una pena molt grossa pq sou un dels meus grups de referència
Esper que l aturada sigui breu i que segui tocant molts anys més salut i ànims

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.