Estrenes

Aadri mostra el seu cantó més enèrgic amb «Bèbè»

Estrenem en primícia el videoclip del nou senzill del cantant barceloní Aadri

| 07/02/2024 a les 11:15h

Aadri
Aadri | Arxiu de l'artista
El barceloní Adrià Roca va començar a escriure cançons arran de la pandèmia. Amb el nom d'Aadri, ja acumula dos discos -Ciutat Polar i Metavers (autoeditat, 2023 i 2022)- en què l'amor juga un paper protagonista i es referencien tota mena de personatges catalans com Pilarín Bayés o Carles Porta. Avui, us presentem en primícia el videoclip del nou senzill de l'artista: "Bèbè".


"Bèbè" suposa un punt d'inflexió en la discografia d'Aadri. Les seves darreres cançons tenien un caire més aviat fosc i melancòlic i, en canvi, aquest nou senzill pren un camí molt més enèrgic i festiu. "La vaig fer en paral·lel a l'últim disc Ciutat Polar. Finalment, no va entrar dins el disc perquè no compartia gaires similituds amb la resta de cançons", explica el cantant. El tema va sorgir després que l'artista hagués escoltat "Atlantis", de Joan Miquel Oliver, i a partir d'allà, Aadri relata que va començar a provar sintes i rodes d'acords similars i així va construir bona part del tema.

Si bé la primera part més enèrgica i alegre està inspirada en el tema d'Oliver, la segona part fa un gir de 180 graus. "En realitat, "Bèbè" anava a ser només la primera part. La segona part era una cançó a part que estava fent llavors, que mai no acabava, i que sola quedava una mica coixa. Aleshores vaig decidir fusionar-les i fer una cançó més llarga i completa", reconeix mentre afegeix que sempre li han agradat les cançons que a la meitat fan un . 

El videoclip ha estat ideat durant pràcticament un any per l'artista i el seu equip: Joel Adan (direcció), Laura Blanco (ajudant de direcció i guió), Lucia Planas (art, construcció i gràfics), Mar Vidal (direcció de foto), Cristian Casas (efectes visuals i 3D) i Mateo Sanz (color). La gran novetat del clip és la incorporació de la intel·ligència artificial, que, segons l'artista, volia ser una eina per a generar un videoclip que escapés una mica del seu control i generés imatges i textures noves.



Els inicis musicals d'Aadri es remunten a la pandèmia, "com el 90% de la gent que fa música ara", confessa. "Vaig veure al meu germà utilitzar el programa FL Studio, m'hi vaig viciar i, fins ara, he seguit fent cançons". El seu mètode creatiu és ben intuïtiu: "penso quina cançó m'agradaria escoltar a mi, provo alguna cosa i si m'agrada segueixo i si no, provo una altra cosa". Sobre els projectes futurs que té entre mans, Aadri admet encara no ho té decidit, però s'atreveix a avançar que "el pròxim disc és un abans i un després. No s'ha fet res igual en aquest país", mentre deixa a l'aire si "Bèbè" en formarà part.

Més enllà de l'àmbit musical, Aadri també té una altra gran faceta artística: la cinematogràfica. De fet, va cursar els estudis de cinema i l'any passat va fer amb diversos amics la pel·lícula Negu Hurbilak, que s'estrenarà a les sales de cinema aquest 24 de febrer. El film aborda la història de la fugida d'una jove que no sap on va ni què vol aconseguir. L'única certesa que té és que vol travessar la frontera perquè a casa seva ja no se sent segura. 

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Aadri

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.