Estrenes

Pitxorines es fan seva «En Pep no té nas»

Estrenem en primícia la nova versió que presenta el grup mallorquí

Pitxorines s'estrenen amb Verkami

| 07/02/2024 a les 12:15h

Pitxorines
Pitxorines
Pitxorines és un grup de nou noies mallorquines que té com a voluntat revisitar amb arranjaments propis el cançoner popular mallorquí. De cara a aquest inici de 2024, la formació vol enregistrar el seu primer disc, i per això, va llençar una campanya a Verkami per a poder-lo finançar. Avui, us presentem en exclusiva el primer senzill del grup: "En Pep no té nas".


"En Pep no té nas" és una cançó tradicional del repertori popular mallorquí, que també es coneix com "En Pep Gonella" i "Ton pare no té nas". Aquest conegut tema, versionat per nombrosos artistes com Joan Bibiloni o el Quartet Mèlt, és ara revisitat per Pitxorines amb un arranjament de Maria Antònia Gili (fiscorn i ximbomba de la banda). La cançó fluctua entre les seccions més rítmiques de la música tradicional amb altres de més pròximes a la clàssica i també al jazz.

El nom de la banda, Pitxorines, és un terme mallorquí que significa al·lota jove, alegre i falaguera. El grup està format per nou músiques: Aina Tramullas (veu; Puigpunyent), Maria Adrover (flabiol i tamborino, xeremies, flauta travessera, veu; Campos), Rosa Garcias (flauta travessera i veu, Llucmajor), Maria Antònia Gili (fiscorn; Artà), Sinéad Cormican (violí i veu; Calvià), Carmela Cristos (cello; Marratxí), Masé Jara (contrabaix i veu; Palma), Sílvia Rechac (piano; Capdepera) i Bel Miquel (percussió; Manacor). A més, a "En Pep no té nas" també hi ha col·laborat el percussionista Marc Vall.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, pitxorines, estrenes, edrbalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.