cròniques

Bad Gyal renova el títol de reina del dancehall català al Sant Jordi

La maresmenca ha omplert el Palau Sant Jordi, en un concert en què també ha col·laborat el raper Morad

Bad Gyal al Palau Sant Jordi

| 10/02/2024 a les 00:10h

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024)
Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024) | Txus Garcia
Al bus 150 que porta al Palau Sant Jordi, les adolescents canten "Nueva York (Tot*)" i comenten que alguns concursants d'Operación Triunfo acudiran a la cita. Una gran majoria de les fans de Bad Gyal d'aquest bus són partidàries de la finalista Naiara. Són les mateixes que criden, a la pista del Palau Sant Jordi, quan veuen que Mushkaa i tot el clan Farelo són a la grada admirant com triomfa la germana gran. La diva de Vilassar de Mar presenta en directe La joia (Universal Music Latino / Interscope, 2024), el darrer àlbum de la pionera i ja veterana del dancehall a Catalunya. El títol d'aquesta sortida el va anunciar tot just fa un any, quan omplia també el mateix recinte com a cloenda dels temes antics i com a presentació dels primers senzills de La joia.
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024) Foto: Txus Garcia


El concert ha començat passat un minut de les nou de la nit amb la tríada de temes "La que no se mueva", "Perdió este culo" i "Kármika", amb l'acompanyament indispensable de les sis ballarines i ballarins que vesteixen els moviments de twerk de l'artista, que tenen un pes destacat en el directe de Bad Gyal. Els temes més celebrats del concert han estat "Zorra", "Nueva York (Tot*)", "Mi Lova", "La prendo" i l'aclamada aparició del raper Morad amb el tema conjunt "Así soy", que ha sortit publicat a l'àlbum de la maresmenca. El Palau Sant Jordi ha cantat a l'uníson contra els nòvios tòxics i en defensa de l'empoderament femení en diverses ocasions i la vocalista s'ha mostrat més expressiva que mai, lluint algun somriure i petits moments d'acting.
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024) Foto: Txus Garcia


Bad Gyal ha donat protagonisme als temes del darrer àlbum, però també ha fet un repàs pels èxits dels inicis de la seva trajectòria musical, com "Mercadona" o els posteriors "Flow 2000" i "Su payita (gramos)". Del disc Worldwide Angel (Puro Records / Canada, 2018) només ha sonat "Yo sigo iual", l'única cançó en català que la maresmenca ha portat a l'escenari, i "Internationally", un dels temes més escoltats de l'artista i que forma part del mateix disc, no ha entrat dins la tria de la cantant pel directe del Palau Sant Jordi.
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024) Foto: Txus Garcia
 

Alba Farelo ha pronunciat poques paraules durant el directe, com ja és habitual, però la majoria de les declaracions han estat dirigides a valorar la família i el públic que li és fidel des dels primers temes: "Hi és la meva família, la meva gent, els meus amics. En realitat vosaltres sou com la meva família". A la part final del concert, la vocalista ha afirmat que aquest directe havia estat "un somni".
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024) Foto: Txus Garcia


Bad Gyal ha rematat la setlist amb "Santa Maria", "Tú eres un bombom", "Chulo pt2" i "Fiebre". Com dicten les regles no escrites dels gèneres urbans, Alba Farelo ha comptat en tot moment amb el suport d'audiovisuals per acompanyar l'espectacle, alguns dels quals han recordat videoclips iniciàtics de l'artista, una picada d'ullet per als fans incondicionals d'aquella jove que va treure "Indapanden" l'any 2016 i que ara renova un títol pel qual encara no ha tingut competència possible: la reina del dancehall català.
 

Bad Gyal al Palau Sant Jordi (09/02/2024) Foto: Txus Garcia

Especial: Cròniques
Arxivat a: Enderrock, cròniques, Bad Gyal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.