Actualitat

Carles Sabater i Sau reviuen en 3D

25 anys després de la mort de Carles Sabater s'obrirà un espai dedicat a la memòria de Sau

S'hi podrà gaudir de l'experiència immersiva 'Experiència Sau de l’espai i el temps'

| 12/02/2024 a les 14:00h

Carles Sabater
Carles Sabater | Juan Miguel Morales
Aquest 2024 es viurà la inauguració d’un gran espai dedicat a la banda osonenca Sau. Al seu interior s’hi podrà viure una experiència inèdita, que permetrà endinsar-nos en la vida i l’obra de la banda de Carles Sabater i Pep Sala. Es dirà Experiència Sau de l’espai i el temps i combinarà realitat virtual i espais reals amb objectes importants de la història de Sau.

La intenció és que qui entri a l’espai se submergeixi en una vivència immersiva total a través de diferents espais que ubiquen el visitant en diferents llocs i dates significatives pel grup. La primera sala se situa el febrer de 1999 i està dedicada a la memòria de Carles Sabater, i recull la seva feina tant en el món de la música com en el del teatre.

A partir d’aquí es visitaran diferents espais com la casa de Les Tallades, a Vilanova de Sau, en el primer concert del grup una nit de Tots Sants. Situats a l’exterior de la casa i notant una mica del vent de la intempèrie, s'hi podrà veure a través d’una finestra com Carles Sabater, Pep Sala i la resta de músics toquen per primera vegada junts en concert.

Així mateix, també es passarà per l’habitació de Pep Sala, on es troben, intactes, els aparells i instruments amb què es va enregistrar la primera maqueta de Sau; també es viatjarà al Carib, un dels llocs on el duet va enregistrar un clip. A més, s'hi podran visionar fragments de dos clips inèdits de la banda.La part més espectacular seran dues experiències fetes amb realitat virtual. La primera transportarà el visitant al mig de l’escenari del concert al Palau d'Esports, el 21 de desembre del 1996. S'hi podrà passejar entre els músics i el so que s'hi sentirà a través dels cascos s'adaptarà a la proximitat amb cada instrument. Però l’experiència immersiva de realitat virtual més intensa serà a la part final del recorregut. Entre altres aspectes que sorprendran el visitant, es viatjarà per l'univers entre les cançons de Sau, que es podran anar atrapant amb les mans per escoltar-les. Aquest viatge còsmic acabarà navegant en una barca pel pantà de Sau.
 

Sau al Palau d'Esports, el 1996 Foto: Marc Dídac


L’Experiència Sau de l’espai i el temps només es podrà gaudir en grups molt reduïts de persones i serà necessari reservar dia i hora per tal d’assegurar-ne la disponibilitat. El lloc físic on tindrà lloc serà la seu de la nova Fundació Sau, a l'edifici Despujol de Masies de Voltregà. L’edifici també albergarà l’estudi d’enregistrament L’indi, un auditori-sala d’actes i una botiga relacionada amb Sau i els grups que n’han sorgit.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pep Sala, Carles Sabater, Sau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.