Actualitat

Gertrudis plega i tanca l'imperi de la samarreta

El trio de la Garriga Gertrudis posa punt final a 25 anys de trajectòria

El grup ha estat un dels projectes més destacats de l'escena mestissa catalana

El grup oferirà una última gira que culminarà el 23 de novembre a Razzmatazz

| 15/02/2024 a les 09:20h

Gertrudis
Gertrudis | Michal Novak
Gertrudis ha anunciat aquest matí que plega. Després de 25 anys de trajectòria i de convertir-se en un dels principals actius de l'escena mestissa catalana, el trio de la Garriga format per Xavi Ciurans, Xavi Freire i Edu Acedo deixaran els escenaris a finals d'any després d'una gira de comiat que s'estendrà al llarg d'aquest 2024. Segons el cantant Xavi Ciurans, Gertrudis s'atura justament ara perquè la banda vol ser conscient de com posar punt final d'una manera digna al projecte i consideren que ara era el moment idoni.
 


La gira de comiat de Gertrudis arrencarà el pròxim 20 d'abril al Cruïlla Terra Alta i culminarà en un concert final a Razzmatazz el 23 de novembre dins del Cruïlla Tardor. Les entrades per aquest darrer concert es posaran a la venda al web del grup a partir d'avui a le les vuit del vespre. 

Al llarg d'aquests 25 anys de trajectòria, la formació ha publicat un total de nou àlbums d'estudi, com el debut Teta (Mass Records, 2003) o el que serà el seu últim disc, Abans que s'acabi el món (Promo Arts Music, 2023). Entre les seves cançons més destacades, destaquen rumbes dels seus inicis com "Samarreta" i "No sé si", o fusions mestisses com "Ara vinc d'enlloc" amb Jarabe de Palo. De l'etapa més recent sobresurten temes com "Si tothom calla" amb Suu i JazzWoman, i"M'agrada" amb David Ros i Macaco.

En el comunicat emès a xarxes social, Gertrudis també ha volgut agrair el suport rebut aquests anys i ha destacat que la seva música ha traspassat diverses generacions i ha fet que la flama de la banda s'hagi mantingut viva durant tot aquest temps. A més, han agraït cada racó del país on se'ls ha permès entrar "a casa seva per la via de les festes major i les seves sales de concert".
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Gertrudis, comiat, rumba, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.