festivals

El 43è festival de Jazz de Terrassa arriba amb Alba Pujals i Laura Simó

El cicle ha programat un total de 65 concerts repartits en 23 espais diferents de Terrassa i algunes ciutats veïnes

| 15/02/2024 a les 16:30h

Laura Simó
Laura Simó | Arxiu
Un any més, Terrassa anirà al ritme del swing el mes de març amb el 43è Festival de Jazz de Terrassa. De l'1 al 22 de març, la ciutat vallesana acollirà un total de 65 activitats i concerts repartits en 23 espais. Alguns dels noms destacats del cicle són Alba Pujals, Laura Simó, i Alba Careta Group, entre altres. 

En el marc del seu 30è aniversari, la Jazz Cava de Terrassa acollirà un bon nombre dels concerts més destacats d'enguany. En són exemple l'espectacle inaugural d'Alba Pujals Sextet l'1 de març, Jeremy Pelt Quintet el dissabte i el concert de la cantant Laura Simó, guanyadora del guardó Jazz Terrasman 2024, que atorga el mateix festival. També hi passaran el trio Tro (dimecres 6), Bobo Stenson Trio (dijous 7), Dave Specter Chicago Blues Band (divendres 8 de març), Alba Careta Group -guanyadora del Premi Enderrock-440 al millor disc revelació de jazz per la crítica- (dissabte 9 de març), Cyrille Aimée (10 de març) i Mr Dani & Apollo Jumpers, que actuarà a la matinada del 9 al 10 de març. 

Passat l'equador del festival, més noms desfilaran per la cèntrica sala terrassenca com Marina Garrido Quartet (dimecres 13), Lakecia Benjamin (dijous 14), Marc Ribot Trio (divendres 15), Giulia Valle Synergetic Ensemble (21 de març) i el trompetista suís Erik Trufazz (22 de març), que tancarà tot el cicle. A més, hi haurà dues nits dedicades al talent jove: una el dissabte 16 amb diverses formacions joves i una altra el dimecres 20 amb els combos del Conservatori de Terrassa.

Més enllà de la Jazz Cava, el festival s'estendrà per diferents espais de Terrassa com la plaça Vella, en què actuarà Irene Reig & The Bop Collective; el parc de Vallparadís, amb actuacions de Tres Catorze DJ o Ned Lud o el Picnic Jazz; el pati del MNACTEC, per on passarà Omuamua Swing Trio; la plaça del Rector Homs, on cantarà Susana Sheiman Quartet; la Masia Freixa, en què John DuBuclet s'acompanyarà del Newbop Jazz Sextet. A més, el festival també es desplaçarà puntualment de Terrassa amb tres concerts a Vacarisses amb Guim Balasch Grup, Viladecavalls amb Bratia i Matadepera Big Mama Montse.
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, festivals, Festival de Jazz de Terrassa, Laura Simó, Alba Pujals, Festival de Jazz de Terrassa 2024

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.