Festivals

El Sónar 2024 desvela tot el cartell amb Bikôkô, Paul Kalkbrenner, Sevdaliza, Laurent Garnier

El festival se celebra del 13 al 15 de juny als dos recintes de Fira Barcelona

Adriatique, VTSS, DJ Tennis, Anetha se sumen a altres noms ja confirmats com Air, Charlotte de Witte, Kaytranada i Vince Staples

El 'Moon Safari' d'Air aterra al Sónar 2024

| 20/02/2024 a les 10:00h

El Sónar de Dia en l'edició de 2023
El Sónar de Dia en l'edició de 2023 | Nerea Coll
El Sónar ha anunciat aquest matí el cartell complet per a la seva 31a edició. Del 13 al 15 de juny, els dos recintes de Fira Barcelona s'ompliran de música electrònica de tota mena amb artistes com Paul Kalkbrenner, Sevdaliza, Laurent Garnier, Adriatique, VTSS, DJ Tennis, Anetha, que se sumen als artistes ja confirmats com BikôkôLaFrancesssaAir, Charlotte de Witte, Kaytranada i Vince Staples, entre molts altres.

Com cada any, el Sónar es dividirà en dues programacions bicèfales: el Sónar de Dia, que tindrà lloc del 13 al 15 de juny a la Fira Montjuïc, i el Sónar de Nit, que se celebrarà el 14 i 15 de juny a la Fira Gran Via. La programació diürna estarà marcada per l'escena electrònica francesa a l'escenari principal SonarVillage by Estrella Damm. El dia 13, Folamour portarà un gran espectacle audiovisual, mentre el divendres 14 comptarà amb el discjòquei de l'Illa de França Laurent Garnier i l'artista de Grenoble Kittin. Finalment, el dissabte 15 culminarà amb l'actuació del neerlandès David Vunk. Paral·lelament, la Fira situada rere Plaça Espanya també acollirà la proposta de la neerlandesa d'origen iranià Sevdaliza, la fusió entre pop, hip-hop i ritmes de l'Àfrica oriental del kenià Kabeaushé, i l'espectacle amb percussió en viu d’Olof Dreijer i Diva Cruz.

Quant al Sónar de Nit, la programació de Fira Gran Via concentrarà bona part dels grans caps de cartell del festival. L'electrònica de masses de Paul Kalkbrenner (15 de juny), el tecno melòdic d'Adriatique (14 de juny), la cultura ravera de VTSS (divendres 14) i Anetha (dissabte 15), la reinterpretació en directe de l'icònic Moon Safari d'Air (Source / Virgin, 1998) (14 de juny), l'espectacle Overdrive de Charlotte de Witte (dissabte 15) i les actuacions de la britànica Jessie Ware, el raper californià Vince Staples i el DJ haitià-canadenc Kaytranada seran els principals protagonistes de l'extensa programació nocturna.

En clau catalana, hi haurà diversos artistes en ambdues programacions. Al Sónar de Dia, destaca la cantant Bikôkô i la performer i DJ Meritxell de Soto mentre al Sónar de Nit hi haurà el discjòquei Arnau Obiols, o l'artista de Barcelona LaFrancesssa.

Una de les grans novetats d'enguany serà la col·laboració amb Printworks London a l’escenari SonarLab x Printworks, que portarà per primer cop a Europa l’enyorada sala britànica. Amb la remodelació de l’escenari, el Sónar de Nit recrearà l’essència de la sala, i permetrà al públic gaudir de diversos noms que han redefinit les escenes de la música de ball arreu d'Europa i els Estats Units, com els germans de Detroit Octave One, el productor nord-americà Sepehr, la nova icona del trance neerlandès KI/KI, la mestra del deep house alemany Cinthie i l’enigmàtic productor britànic de rap, grime i synth-pop Casisdead.
 

SONAR+D: AMB LA IA AL CENTRE DEL DEBAT

El vessant del Sónar dedicat a la innovació i el debat tornarà a posar el focus en les enormes i múltiples implicacions que la intel·ligència artificial té i tindrà tant en l'àmbit social com en el cultural. A través d'una gran exposició de projectes creatiu-tecnològics, una sèrie de masterclasses, fòrums de debat, trobades professionals i conferències audiovisuals multipantalla es convidarà els espectadors a repensar l'impacte que les noves tecnologies generen tant a la societat com al nostre dia a dia.
 

MÉS ELECTRÒNICA AMB LA SÓNAR WEEK

Més enllà de la Fira Barcelona, el Sónar també ha programat diverses activitats i programacions paral·leles al festival. Una d'elles és l'OFFSónar, que se celebrarà al Poble Espanyol, a escassos 5 minuts a peu de Fira Montjuïc, amb tres escenaris. Aquesta part descentralizada de la programació mantindrà com en anys anteriors la seva aposta per esdeveniments vinculats als segells discogràfics, amb DJs de primer nivell i talents locals. A més, de dijous a diumenge se celebraran les festes Brunch Electronik, X, Solid Grooves, Keinemusik, FUSE London, i una festa pendent d'anunciar per diumenge.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Sónar, Sónar 2024

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.