Festivals

El BarnaSants s'estén pel País Valencià amb 14 concerts

El festival tornarà a comptar un any més amb programació al País Valencià amb noms com Albert Pla, Pau Alabajos, Maria del Mar Bonet o Manuel Gerena

| 15/02/2024 a les 16:00h

Albert Pla en directe
Albert Pla en directe | Xavier Mercadé
El BarnaSants 2024 es va inaugurar el passat 29 de gener amb Les Kol·lontai al Teatre Joventut i comptarà amb més d'un centenar de concerts fins al maig repartits per diferents indrets de Catalunya. Ara, el festival ha anunciat que tornarà a comptar amb una nova programació al País Valencià amb 14 concerts entre febrer i juny. Ròtova, Ondara i el Teatre Calderón d'Alcoi s'afegeixen per primer cop a les altres dues seus localitzacions habituals del festival: l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València i la Universitat d’Alacant.

La programació del BarnaSants al País Valencià arrencarà el 16 de febrer amb Albert Pla a Ondara, on presentarà l'espectacle ¿Ós acordáis?, i la setmana següent, el duet Oller i Guerra oferiran en directe el segon disc L'agraïment (Segell Microscopi, 2024). De cara al març, Montse Castellà portarà a Ròtova el 8 de març el seu últim treball Orgànic (U98 Music, 2023), i el mateix dia de la dona treballadora, Meritxell Gené musicarà els poemes de Gabriel Ferreter inclosos en el seu sisè disc No diré res de mi (Segell Microscopi, 2024) a la Casa de la Cultura d'Ondara. El 22 de març, la cantant i guitarrista menorquina Annabel Villalonga presentarà a l'Octubre CCC el seu primer recital en solitari, en què recuperarà temes propis escrits fa anys.

Per la seva banda, el 18 d'abril, Pau Alabajos oferirà una conferència i concert al Paranimf de la Universitat d'Alacant, en què musicarà els textos del poeta Vicent Andrés Estellés, amb motiu del seu centenari, sota el lema 'La paraula viva i amarga'. L'endemà, a l'Octubre CCC arribarà ¡Volad canciones volad!, un espectacle amb 12 poetes i dotze cançons coordinat pel divulgador F.G. Lucini i els cantautors Moncho Otero i Rafa Mora.

De cara al maig, el País Valencià rebrà dues grans institucions musicals com Maria del Mar Bonet i Manuel Gerena. La mallorquina passarà pel Teatre Calderón d'Alcoi el 10 de maig, mentre que el cantautor andalús serà a l'Octubre CCC el 17 de maig. Finalment, la programació al País Valencià es clourà amb el cantautor alcoià Hugo Mas (31 de Maig, Octubre CCC) i la presentació del disc Cuándo no os dé miedo a vivir, que recupera textos del poeta ocult madrileny Antonio Quiñones; la cantant de les Coves de Vinromà Rosio Cano, que oferirà en directe l'EP Quimeres (autoeditat, 2023); i l'espectacle Petita festa de Toti Soler i Gemma Humet (14 de juny, Palau de Comtes de Ròtova).

Més enllà de la programació al País Valencià, el BarnaSants també ha programat a Catalunya un ampli nombre d'artistes valencians, com Borja Penalba (29 de febrer, Paral·lel 62), Miquel Gil (15 de març, Centre Artesà Tradicionàrius), Pau Alabajos (10 d'abril, Luz de Gas), La Maria (21 d'abril, L'Auditori de Barcelona), Andreu Valor (28 d'abril, Harlem), Rafa Xambó (16 de maig, Harlem), i Tomàs de los Santos, que oferirà diversos concerts amb motiu del centenari de la mort del poeta Joan Salvat-Papasseït.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, barnasants, País Valencià, festivals, edrvalencia, BarnaSants 2024, BarnaSants

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.