Premis Enderrock

Avui se celebren els primers Premis Enderrock-440

La primera gala dels Premis Enderrock-440 tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè de Girona a les 11 h

S'hi lliuraran els guardons atorgats per la crítica i el públic, a més dels premis especials d'Honor, a la Trajectòria i al Millor Compositor

L'acte estarà presentat per Alba Noguera i Sara Loscos, i comptarà amb les actuacions de Quartet Gerhard, Alba Careta i Xavi Torres, Mar Pujol i Maria Jaume

| 04/03/2024 a les 12:00h

Imatge il·lustrativa
Aquest dijous 7 de març se celebra la primera gala dels Premis Enderrock-440 de clàssica, jazz i públic familiar. A l'acte, que tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè de Girona a les 11h, s'hi entregaran els guardons per votació popular i de la crítica, que enguany s'han ampliat amb nous premis, i es lliuraran dotze reconeixements a la indústria musical. Tot plegat, presentat per Alba Nogueras i Sara Loscos, i amenitzat per les actuacions dels artistes guardonats per la crítica Quartet Gerhard i Alba Careta i Xavi Torres, a més de Mar Pujol i Maria Jaume.
 

PREMIS ENDERROCK-440 PER VOTACIÓ POPULAR

En la gala dels I Premis Enderrock-440 es faran públics els guanyadors dels guardons atorgats pel vot popular. En la categoria de clàssica, el premi al millor disc se'l debuten Albert Guinovart —per Poems Without Words (Sony Music)—, Arianna Savall i Petter Udland Johansen —per El cant de la Sibil·la & Draumkvedet (Carpe Diem)—, i La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya —The Spirit of Christmas (Música Global)—; mentre que el de millor artista revelació està entre Àngel VillagrasaMireia Tarragó i Roger Morelló.

Quant a jazz, el públic ha nominat Alba Careta Group —per Teia (Microscopi)—, Èlia Lucas Quartet —per Introspecció (Microscopi)— i Elisenda Julià & Rai Paz —per Love Will Be the Theme Song (Fresh Sound Records)— al Premi Enderrock-440 al millor disc de jazz. A millor artista revelació, estan nominats Alba PujalsApel·les Carod i Joan Mar Sauqué. Per la seva banda, al Premi Xesco Boix al millor disc a públic familiar per votació popular els finalistes són Ambauka —per Peti qui peti! (La Catenària)—, Els Atrapasomnis —per El planeta violeta (U98 Music)— i L'Eriçó Punxegut –per Un bosc d'aventures (Picap)—.

 

PREMIS ENDERROCK-440 DE LA CRÍTICA

El Quartet Gerhard ha estat reconegut per la crítica amb el Premi Enderrock-440 al millor disc de clàssica per Ad astra (Klarthe, 2023), mentre el Premi Enderrock-440 al millor disc revelació de clàssica segons la crítica és Viola de mar de Carles Blanch i Marc Clos (autoeditat, 2023). Paral·lelament, Xavi Torres ha estat distingit amb el Premi Enderrock-440 al millor disc de jazz segons la crítica pel treball Quarantena songs (Dox Records, 2023) i Teia (Segell Microscopi, 2023) d'Alba Careta ha estat guardonat amb el Premi Enderrock-440 al millor disc revelació de jazz segons la crítica. Per la seva banda, Volem de Dani Miquel rebrà el VI Premi Xesco Boix al millor disc per a públic familiar.

A més d'aquests guardons, també s'entregaran diversos reconeixements especials: el Premi 440 d'Honor a Antoni Ros Marbà, el Premi 440 a la Trajectòria a Horacio Fumero i el Premi 440 al Millor Compositor a Joan Magrané. Així mateix, també es lliuraran el Premi Enderrock Estrella a Jaume Ripoll (Filmin) i el Premi Enderrock d'Or a Gossos.


RECONEIXEMENTS A LA INDÚSTRIA
A la gala es lliuraran també els reconeixements a la indústria musical catalana que cada any designa Grup Enderrock. Aquest any, es valorarà la trajectòria dels segells musicals Underpool, Aloud Music, Primavera Labels; dels mitjans de comunicació Ràdio Vilablareix i programa Independents (iCat), i els festivals Vida, Jazzing Sant Andreu, Accents, Es Claustre, Mas i Mas, Jazz de Vic i Reggus. 

 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Enderrock-440, Premis Enderrock 2024

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.