Premis Enderrock

El Grup Enderrock entrega una dotzena de Reconeixements a la Indústria Musical

Els reconeixements anuals que atorga anualment la revista s'han entregat aquest matí en la primera gala dels Premis Enderrock-440

| 07/03/2024 a les 16:30h

Imatge il·lustrativa
Pau López
En el marc de la primera gala dels Premis Enderrock-440, s'han entregat els reconeixements a la indústria musical catalana que anualment designa el Grup Enderrock. Així s'han reconegut els segells discogràfics Primavera Labels (10è aniversari), Underpool (10è aniversari) i Aloud Music (20è aniversari) al mitjà de comunicació Ràdio Vilablareix (10è aniversari) i al programa Independents (iCat) (15è aniversari), i als festivals Accents (10a edició), Jazzing Sant Andreu (10a edició), Vida (10a edició), Es Claustre de Ciutadella (15a edició), Mas i Mas (20a edició), Jazz de Vic (25a edició) i Reggus (30a edició).


RECONEIXEMENT AL FESTIVAL ACCENTS
EN LA SEVA 10a EDICIÓ
Nascut a Reus el 2014, l’Accents és un festival de pop, rock i folk dels Països Catalans organitzat per l’associació Empenta Cultural. L’objectiu és fer arribar al Camp de Tarragona una programació de música en català que destaqui les noves propostes d’arreu del territori. Al llarg de les deu edicions de trajectòria ha acollit més de 180 artistes. El festival s’ha expandit a altres localitats i comarques properes, entre les quals Riudoms, Cambrils, Mont-roig del Camp, Botarell, Vilaplana, la Selva del Camp, el Morell i Altafulla, ha esdevingut en itinerant i ha creat connexions entre el públic i els ajuntaments participants.
 

Isaac Albesa. Festival Accents. Foto: Juan Miguel Morales

 


RECONEIXEMENT AL SEGELL DISCOGRÀFIC PRIMAVERA LABELS
EN EL SEU 10è ANIVERSARI
Primavera Labels és un segell discogràfic i punt de trobada artístic avalat pel criteri del festival Primavera Sound, amb la direcció actual d’Anna Romeu. La companyia celebra una dècada d’existència amb més de 140 referències publicades. El 2013 es va crear El Segell del Primavera, i l’editorial musical va evolucionar en diferents branques i tendències fins a esdevenir Primavera Labels. La companyia publica artistes de primer nivell, tant catalans com de la resta de l’Estat i internacionals, com Renaldo & Clara, Antònia Font, Núria Graham, Ciutat, Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, Christina Rosenvinge, Amaia o Él Mató a un Policía Motorizado.

Anna Romeu i Natalia Brovedanni. Primavera Labels. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL SEGELL DISCOGRÀFIC UNDERPOOL
EN EL SEU 10è ANIVERSARI
Amb seu a Barcelona, el segell independent Underpool es dedica al jazz contemporani i les músiques improvisades, i edita projectes destacats de l’escena catalana i internacional dirigit pel músic, compositor i productor Sergi Felipe. Durant la seva dècada d’existència ha editat un centenar de referències i ha realitzat més de 150 sessions d’enregistrament amb la participació de 182 músics de l’escena barcelonina. És un actor dinamitzador clau de l’escena jazzística catalana, ha col·laborat amb els festivals de Vic, Igualada i la Garriga, entre altres, ha impulsat nous cicles musicals i ha estat al capdavant de sis edicions del Basement Jazz Fest.
 

Sergi Felipe. Underpool. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL FESTIVAL VIDA
EN LA SEVA 10a EDICIÓ
En la primera dècada d’història, el Vida ha esdevingut una cita musical obligatòria i un referent en la descentralització cultural a Vilanova i la Geltrú. El festival ofereix una experiència única, acollidora i tranquil·la en un entorn natural, que tracta el públic com a persones i no com a unitats, promovent la igualtat i el respecte. Des dels inicis ha intercalat artistes internacionals com Lana del Rey, Wilco, Flaming Lips o James Blake amb altres que han esdevingut caps de cartell, com Rosalia, Fontaines D.C. o Benjamin Clementine. L’organització, liderada per Dani Poveda, ha apostat també per artistes catalans com Sílvia Pérez Cruz, Maria Arnal o Rigoberta Bandini.
 

Dani Poveda i Xavier Carbonell. Festival Vida. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL MITJÀ DE COMUNICACIÓ RÀDIO VILABLAREIX
EN EL SEU 10è ANIVERSARI
Situada als 107.5 del dial de la FM, Ràdio Vilablareix és una emissora pública que, amb un sol treballador, opera les 24 hores del dia, set dies a la setmana, coordinada per Dídac Romagós. Gràcies a la seva aposta singular, dedicada a la música i la cultura dels Països Catalans, ha esdevingut un cas d’èxit com a mitjà de comunicació en català i s’ha consolidat com un referent nacional. Després de 10 anys, s’ha convertit en l’emissora local catalana més seguida a X (Twitter). Amb més de 40.000 seguidors, ha fet sonar més de 12.000 cançons i ha entrevistat grans noms de l’escena catalana que s’han expressat en totes les variants dialectals.
 

Dídac Romagós. Ràdio Vilablareix. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL FESTIVAL JAZZING - SANT ANDREU
EN LA SEVA 10a EDICIÓ
El Jazzing - Festival de Jazz de Sant Andreu ha celebrat la seva desena edició mantenint intacta la passió pel jazz com a motor i filosofia de vida. El certamen programa tant artistes que han crescut amb la Sant Andreu Jazz Band, sota la batuta de Joan Chamorro, com també figures internacionals. Es tracta d’un punt de trobada imprescindible en l’escena jazzística catalana, en el qual actuen tant noms consolidats com músics joves amb noves propostes. El caràcter divulgatiu i les sinergies entre músics formen part de l’ADN del Jazzing Sant Andreu, que durant tres dies proposa concerts i també classes magistrals.
 

Blanca Gallo i Joan Chammorro. Festival Jazzing-Sant Andreu. Foto: Juan Miguel Morales




RECONEIXEMENT AL CICLE DE CONCERTS ES CLAUSTRE
EN LA SEVA 15a EDICIÓ
L’estiu del 2023 el cicle menorquí va assolir la 15a edició oferint una programació rica en cultura i música a l’emblemàtic claustre annex a l’església neoclàssica del Carme, a Maó. L’icònic espai arquitectònic es transforma cada temporada en epicentre cultural i acull concerts d’un ampli espectre que comprenen gèneres que van del jazz al pop, el folk i la clàssica. La terrassa, envoltada de les seves característiques voltes, es converteix en un marc incomparable per als directes a l’aire lliure d’artistes nacionals i internacionals. Dirigit per Josep Maria Fita i Josep Sampol, Es Claustre s’ha consolidat com un referent cultural a l’illa de Menorca.
 

Josep Maria Fita i Josep Sampol. Es Claustre. Foto: Juan Miguel Morales




RECONEIXEMENT AL PROGRAMA MUSICAL 'INDEPENDENTS' - iCAT
EN EL SEU 15è ANIVERSARI
El referencial programa Independents forma part de la ràdio musical pública iCat des de fa més de 15 anys. Dirigit per Josep Martín amb David Talleda –que havia estat a El soterrani, amb Ignasi Julià i Xavier Escuder–, s’emet de dilluns a divendres de 18 a 19 h i ofereix una immersió a l’actualitat musical. Discos, entrevistes, agenda de concerts, clàssics, transmissions en directe... és una finestra rigorosa al món de la música. El periodista Josep Martín ha cobert des del Mercat de Música Viva fins als Premis Enderrock, passant pel Cruïlla, el Sónar o el Primavera Sound des de les primeres edicions, tot portant als oients les últimes tendències i fites del panorama sonor.
 

Diego Monroy, Josep Martín i David Talleda. Indepents-iCat. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL SEGELL DISCOGRÀFIC ALOUD MUSIC
EN EL SEU 20è ANIVERSARI
El segell Aloud Music, nascut el 2003, ha assolit els 20 anys sota la direcció de Sergio Picón, que destaca per una trajectòria amb personalitat, coherència i de qualitat. La companyia ha donat a conèixer artistes com Marina Herlop, Toundra, Ainara Legardon o Viva Belgrado, entre altres, contribuint a ampliar horitzons musicals. Els projectes que acull, difícils de classificar, formen part de la recerca de noves arestes sonores. Aloud Music coordina també el festival de músiques incòmodes, sorolloses i experimentals AMFest, que atrau més de 20.000 espectadors amb un enfocament independent i connectat a sales autogestionades de tota Europa.
 

Núria Ferré i Sergio Picón. Aloud Music. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL FESTIVAL MAS I MAS
EN LA SEVA 20a EDICIÓ
El Mas i Mas Festival ha celebrat la 20a edició convertit en un clàssic ineludible de les nits d’estiu a la capital catalana banyades de jazz i músiques improvisades. Va ser creat l’any 2003 pel Grup Mas i Mas, dirigit per l’emprenedor i melòman Joan Mas, que també és el màxim responsable de les sales barcelonines Los Tarantos i Jamboree. La proposta va néixer amb la voluntat de portar a Barcelona la cultura de club de jazz, apostant per la diversitat de gèneres durant l’àrid mes cultural d’agost. La visió inicial ha anat evolucionant any rere any i segueix creixent amb cada nova edició, proposant un programa musical de qualitat i ball a les millors sales de la ciutat.
 

Josep M. Mestres i Joan Mas. Festival Mas i Mas. Foto: Juan Miguel Morales



RECONEIXEMENT AL FESTIVAL JAZZ VIC
EN LA SEVA 25a EDICIÓ
L’Alhambra Festival Jazz Vic, organitzat per la Vic Bang Jazz Cava i amb la direcció artística actual de Jordi Casadesús, ha commemorat 25 edicions. El festival va arrencar amb la voluntat d’oferir una radiografia del panorama jazzístic nacional, però a partir del 2003 va evolucionar cap a una proposta més arriscada, singular i innovadora al voltant del jazz contemporani, de nova creació i les noves tendències de la música improvisada. En aquesta línia, s’ha convertit en tot un referent i ha esdevingut una plataforma única per a talents emergents i veterans del gènere, des de músics internacionals fins a noms rellevants de l’escena jazzística local i nacional.
 

Jordi Casadesús. Festival de Jazz de Vic. Foto: Juan Miguel Morales




RECONEIXEMENT AL FESTIVAL REGGUS
EN LA SEVA 30a EDICIÓ
El Reggus és un històric festival de reggae, ska i altres herbes nascut a Reus i que ha celebrat la 30a edició, organitzada pel segell Coopula. L’esdeveniment pioner a Europa va començar vinculat a les festes majors de la Misericòrdia i de Sant Pere a final de setembre, però actualment genera activitat durant tot l’any i ja s’ha consolidat com a gran referent del gènere. La seva atmosfera festiva, al teatre a l’aire lliure La Palma o al parc Mas Iglesias de la capital del Baix Camp, impregna la ciutat de ritmes jamaicans. El Reggus ha evolucionat i ja ha celebrat sis edicions del Petit Reggus, amb un programa per a la mainada que inclou música, tallers i activitats.
 

Joan Jordi, Daniel Recasens i Nacho Pascual. Reggus Foto: Juan Miguel Morales

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Reconeixements de la indústria, actualitat, Underpool, Primavera Labels, Ràdio Vilablareix, Vida, Jazzing Sant Andreu, Accents, Es Claustre, Independents, Aloud Music, Mas i Mas Festival, Festival de Jazz de Vic, Reggus, Premis Enderrock-440

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.