Premis Enderrock

Gossos rep el Premi Enderrock d'Or per 30 anys de trajectòria

La banda manresana ha recollit el guardó especial aquest matí a la primera gala dels Premis Enderrock-440

| 07/03/2024 a les 17:30h

Gossos a la I gala dels Premis Enderrock-440 2024
Gossos a la I gala dels Premis Enderrock-440 2024 | Juan Miguel Morales
Fa 30 anys que una colla de periodistes va publicar el primer número de la revista Enderrock. Paral·lelament, quatre amics de Manresa començaven l’aventura d’un dels grups musicals que millor ha aconseguit connectar amb la generació de l’anomenat ‘rock català’: Gossos. Per aquestes tres dècades de música, d’emocions i de moments inoblidables, avui la banda ha rebut el Premi Enderrock d'Or a la primera gala dels Premis Enderrock-440.

El 1993 va ser l’any en què Enderrock va publicar el primer número. Feia temps que el ‘rock català’ havia esclatat amb tota la seva força fins al concert del Palau Sant Jordi del juny del 1991 i alguns s’atrevien a pronosticar que tot anava de baixada i que l’escena no generaria prou contingut per abastir una revista. Per sort, la realitat s’encarregaria de desmentir els mals averanys amb l’eclosió d’una nova fornada d’artistes.

Una nova generació de la qual el quartet manresà Gossos va ocupar un lloc ben especial amb una proposta que es desmarcava dels seus coetanis caracteritzada pel so acústic de les guitarres i una interessant harmonia de veus. Gossos van fer créixer l’escena incorporant més públic a la música en català. El fenomen dels fans es va reactivar i, al mateix temps, ells van saber mantenir i transformar la seva essència. Amb el pas del temps, quan la proposta ja s’havia consolidat, van reinventar-se amb la incorporació d’una bateria que els va donar una nova dimensió musical. Natxo Tarrés, Oriol Farré, Juanjo Muñoz, Roger Farré i, el nou fitxatge, Santi Serratosa, han escrit una de les pàgines més singulars dels darrers 30 anys de música popular a Catalunya, amb cançons que formen part de l’imaginari d’un país i d’una època. El 2023 van anunciar el seu comiat amb una darrera gira, que culminarà l’octubre del 2024 a la capital del Bages.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Enderrock-440, Gossos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.