Premis Enderrock

Sara Loscos i Alba Nogueras presentaran demà la I gala dels Premis Enderrock-440

La gala se celebra demà dijous 7 de març a partir de les 11 h al Centre Cultural de La Mercè

S'hi lliuraran els guardons atorgats per la crítica i el públic, a més dels premis especials d'Honor, a la Trajectòria i al Millor Compositor

Hi actuaran Alba Careta amb Xavi Torres, el Quartet Gerhard, Mar Pujol i Maria Jaume

Avui se celebren els primers Premis Enderrock-440

| 06/03/2024 a les 18:30h

Alba Nogueras i Sara Loscos, presentadores de la I gala dels Premis Enderrock-440
Alba Nogueras i Sara Loscos, presentadores de la I gala dels Premis Enderrock-440
Demà dijous 7 de març arriba la primera gala dels Premis Enderrock-440 de clàssica, jazz i públic familiar. A partir de les 11h al Centre Cultural La Mercè de Girona, es lliuraran els guardons per votació popular i de la crítica, que enguany s'han ampliat amb nous premis, i es lliuraran dotze reconeixements a la indústria musical. L'acte gaudirà de les actuacions dels guardonats per la crítica Quartet Gerhard, i Alba Careta i Xavi Torres, a més de Mar Pujol i Maria Jaume. Les periodistes Alba Nogueras i Sara Loscos seran les encarregades de presentar la gala. 

Alba Nogueras (Granollers, 1995) és col·laboradora habitual de la capçalera 440Clàssica&Jazz i està especialitzada en la divulgació de la música clàssica a través de diversos projectes com el pòdcast Un espai al pentagrama, que publica Ficta Edicions; o la secció de música clàssica del digital Núvol Castafiore, que ella mateixa coordina, o el programa musical de televisió Notes al marge, que presenta juntament amb Oriol Padró. Per la seva banda, Sara Loscos (Barcelona, 1980) és periodista i actriu en diverses sèries de televisió. Actualment, és redactora al programa de TV3 Tot es mou, i ha estat fortament vinculada a l'àmbit musical gràcies a la tasca presentadora al programa musical de TV3 Loops!.

Les dues presentadores coincideixen que entomen el repte amb molta il·lusió i agraïdes de poder formar part de la gala. Nogueras destaca que tot i que sent molt còmoda fent d'entrevistadora, també li agraden els nous reptes. "Presentar la gala dels Premis Enderrock-440 serà una manera diferent d’entomar aquest "saber estar" davant d’altres persones. Estic contenta que des de la revista i des de la Xarxa de Televisions Locals hagin considerat que els encaixava per fer aquesta feina", reconeix. 

Mentre Nogueras està fortament vinculada en l'àmbit de la clàssica a nivell laboral, Loscos no té una activitat professional en l'actualitat tan vinculada a la música, però deixa clar que manté un gran interès pels tres gèneres musicals sobre els quals pivota la gala. "Tinc canalla petita i, per tant, la música per a públic familiar és el nostre dia a dia. A més, el jazz i la clàssica també formen part de la banda sonora que compartim en els trajectes cap a l'escola o mentre fem coses per casa", afegeix.

A més, totes dues coincideixen a apuntar que consideren que és positiu que aquestes músiques puguin gaudir d'un espai propi en el marc dels Premis Enderrock. "Aquests gèneres no poden competir en popularitat amb altres estils musicals", valora Nogueras que confia que aquesta nova gala permeti a aquestes músiques "guanyar una mica més de soroll mediàtic i que mitjans més generalistes se’n puguin fer ressò". Paral·lelament, Loscos apunta que "és un encert i aposta valenta" i desitja que "tant de bo aquesta edició pugui ser la primera de moltes més".

Sobre l'estat de la música a Catalunya, Loscos i Nogueras mostren visions diferents. La periodista i actriu barcelonina puntualitza que encara hi ha molts reptes a afrontar, però es mostra esperançada davant la comprovació que en les llistes de reproducció de diferents generacions, avui en dia "hi ha molta presència de músics catalans". En una altra direcció, Nogueras es mostra optimista i escèptica a parts iguals. "Si bé tenim compositors excel·lents amb una sensibilitat i una força creativa impressionant, una estela de quartets de corda increïble, formacions de cambra, intèrprets i músics summament formats i capaços de fer carrera, ens falta tenir una xarxa de sales de concerts on programar tota aquesta música, i recursos per possibilitar que, quan no hi hagi concerts, els músics no hagin de canviar de professió", recalca, mentre recorda que aquesta situació força molts músics a marxar a l'estranger. 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, sara loscos, Alba Nogueras, Premis Enderrock-440, 440Clàssica&Jazz, Premi Xesco Boix, públic familiar, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2024

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.