Premis Enderrock

Una dotzena d’artistes estrenaran directe a la Gala dels Premis Enderrock 2024

Dijous 14 de març se celebra a l’Auditori de Girona la trobada anual més important de la música catalana amb la 26a gala dels Premis Enderrock

La Nit Enderrock presenta les novetats de Figa Flawas, Guillem Gisbert, Marala + Zoo, La Ludwig Band, Mama Dousha, Marc Parrot, La Maria, El Pony Pisador, Sexenni, Galgo Lento i Ginestà

Els comunicadors culturals Alba Riera i Andreu Juanola presentaran la gala dels Premis de la Música Catalana per segon any consecutiu

Una vintena de personalitats del món cultural seran els encarregats del lliurament dels 21 guardons atorgats pel vot popular i la crítica

La gala dels XXVI Premis Enderrock – Premis de la Música Catalana 2024 es podrà seguir a través de TV3, ràdios i televisions locals, La Xarxa+, iCat i Enderrock.cat

| 12/03/2024 a les 11:00h

Premis Enderrock a l'Auditori de Girona
Premis Enderrock a l'Auditori de Girona | Carles Rodríguez
La 26a edició de la gala dels PREMIS ENDERROCK - PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA 2024 se celebrarà aquest dijous 14 de març a l’Auditori de Girona per reconèixer els millors artistes, discos, cançons i directes de la música catalana.

En la trobada anual de referència de l’escena musical catalana es lliuraran 21 guardons. Vuit seran premis de la crítica i deu de votació popular als millors discos, cançons, clips i artistes de les categories de pop-rock, cançó d’autor, folk i músiques urbanes. A més s’entregaran 3 premis especials: el PREMI ENDERROCK D’HONOR a Sisa, amb motiu dels 50 anys de la gravació del mític àlbum Qualsevol nit pot sortir el sol (Zeleste-Edigsa, 1975), el PREMI ENDERROCK A LA TRAJECTÒRIA a Pascal Comelade -que vindrà acompanyat del seu pianet de joguina- amb motiu de les cinc dècades des de l’enregistrament del primer disc, Fluence (Pole, 1975) i el PREMI JOAN TRAYTER a millor producció per a Pep Saula.

Per segona edició consecutiva, els presentadors tornaran a ser els comunicadors culturals Alba Riera i Andreu Juanola. L’acte compta amb guió de Jordi Caballé. La cerimònia s’ha plantejat com un festival televisiu amb una dotzena d’actuacions d’artistes consolidats i emergents que presentaran les seves novetats musicals i la posada en escena per a la nova temporada. El cartell de la Nit Enderrock és un baròmetre de l’escena musical catalana i un altaveu dels grans èxits del país.
 

Alba Riera i Andreu Juanola Foto: Juan Miguel Morales

 

UNA VINTENA DE LLIURADORS ALS PREMIS ENDERROCK 2024

Diverses personalitats de l’escena cultural catalana, juntament amb professionals del món del periodisme i de l’humor, seran les encarregades del lliurament dels 21 guardons atorgats per la crítica i el públic. Passaran per l’escenari la cantautora de Terrassa Gemma Humet, la rapera valenciana Aina Koda, la cantant lleidatana Mercè Segura, el cantautor flixanco Xarim Aresté, la cantant de Roba Estesa, Gemma Polo, la cantautora mallorquina Maria Jaume, el cantant i pianista Roger Padrós, la cantant i comunicadora Georgina Arnau ‘Genna’, el músic i artista audiovisual Baaldo i les exconcursants d’Eufòria Lau Gibert i Scorpio.

A més, també lliuraran algunes de les estatuetes amb forma de ‘e’ de la 26a edició el director de cine i escenògraf arenyenc Lluís Danés, el conductor del programa Nota de veu d’iCat, el bredenc Franc Lluís, els presentadors de La Xarxa Jèssica del Moral i Guillem Raich, la conductora vigatana de l’SX3 Maria Bouabdellah Shaimi, el periodista vilanoví Marc Bala, el tiktoker d’Arbúcies Ayoub Borbata o les actrius protagonistes de la nova sèrie de 3Cat Jo mai mai, Clàudia Riera i Berta Rabascall.
 
 

LES ESTRENES MUSICALS DE LA GALA

La gala s’obrirà amb l’actuació del duet de Valls Figa Flawas, que presentarà dues de les seves cançons més emblemàtiques, “Salsa” i “Mussegu”, incloses en el nou disc La calçotada (Halley Records, 2024), publicat al gener L’actuació comptarà amb una posada a escena amb un total de 17 músics a l’escenari, que inclouran 5 vents, 3 coristes i una banda formada per 7 membres.

A continuació, l’Auditori de Girona podrà escoltar per primera vegada en directe “Grup de pop”, de Sexenni, un senzill publicat el 29 de febrer en què col·laboren també els maratorins The Tyets, i que en només una setmana ja s’ha situat número 1 a les llistes d’Spotify de Barcelona. La banda lleidatana ha desvelat que el tema tindrà una sorpresa en directe.

Durant la gala es viurà també el nou directe de qui va ser vocalista i lletrista de Manel, Guillem Gisbert, que actuarà per primera vegada amb banda. El bandautor barceloní presentarà la cançó “Hauries hagut de venir”, que forma part del seu primer disc en solitari, Balla la masurca! (Ceràmiques Guzmán, 2024). També actuarà la cantant mataronina Llum Aymerich ‘Llum’, sorgida de la primera edició del talent show de TV3 Eufòria. L’artista oferirà un mashup amb tres cançons: “Alba”, “A galope” i “Líquid Làtex”, dues de les quals són inèdites, que formaran part del seu doble EP No Light, Without Darkness (Vida Records, 2024), que sortirà a l’abril.

El trio Marala, format per Clara Fiol (Illes Balears), Sandra Monfort (País Valencià) i Selma Bruna (Catalunya), va ser guardonat amb el Millor Disc de l’Any 2023 segons la crítica i enguany pujarà a l’escenari per interpretar la seva nova cançó, “Estic antiquà” (Propaganda pel Fet!, 2024), juntament amb el vocalista de ZooPanxo. La col·laboració es produeix just després que la banda valenciana hagi anunciat la retirada dels escenaris amb una última gira de concerts fins al juliol. També serà present a la gala el barceloní Marc Parrot, que celebra els 30 anys de trajectòria i interpretarà “Desapareixo en el teu nom”, un tema que ja va publicar el 2022 al disc Els fets i l’atzar (U98 Music) i que ara ha revisitat amb Clara Peya al seu nou projecte Turisme per la memòria (U98 Music, 2024).

 

Marala als Premis Enderrock 2023 Foto: Carles Rodríguez



El quintet El Pony Pisador escenificarà a cappella una cançó del seu nou disc Ocells (Guspira Records, 2024), titulada “Els animals més bells”. Amb el seu peculiar sentit de l’humor, proposaran una versió diferent del disc i la interpretaran disfressats amb caps d’ocells. Una altra novetat serà la posada en escena de la cantautora d’Oliva Maria Bertomeu ‘La Maria’, que cantarà el darrer senzill després del debut amb L’assumpció (Propaganda pel Fet!, 2024). La cantant folk s’acompanyarà d’un ballarí (Pere Seda) per fer “Gall roig, gall negre”, una adaptació al català de l’himne combatiu de Chicho Sánchez Ferlosio.

Durant la vetllada, els espectadors també seran testimonis de l’actuació del cantant Mama Dousha, que presentarà el seu hit “Rikiti”. L’artista argentinocatalà, Bruno de Fabriziis, pot presumir d’haver escrit la cançó en català més cercada a Shazaam durant l’any passat, que ja suma més d’un milió de reproduccions a Spotify. El senzill forma part d’un disc que es publicarà al maig.

Galgo Lento serà l’encarregat de posar la banda sonora a un dels moments més emocionants de la cerimònia, el recordatori dels músics i persones vinculades al món musical català que ens han deixat el darrer any. En cantant i productor de Terrassa presentarà una cançó inèdita, titulada “4 minuts”, un avançament del seu nou disc, que sortirà aquesta primavera.

Finalment, el grup dels germans Júlia i Pau Serrasolsas, Ginestà, estrenarà una de les noves cançons en directe, “Un piset amb tu”, que forma part del disc Vida meva (Halley Records, 2024). La gala acabarà amb la consagrada banda La Ludwig Band, a base de rock setanter i mètriques dylanianes. La banda liderada per Quim Carandell tocarà com a fi de festa “Contraban”, del seu nou disc Gràcies per venir (The Indian Runners, 2024).


 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2024, Figa Flawas, Guillem Gisbert, Zoo, Marala, la ludwig band, Mama Dousha, Marc Parrot, La Maria, El Pony Pisador, Sexenni, Galgo Lento, Ginestà, Alba Riera, andreu juanola

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.