Entrevistes

Alba Riera i Andreu Juanola: «És un any per treure pit de la música catalana»

Alba Riera i Andreu Juanola presentaran la XXVI Gala dels Premis Enderrock 2024 aquest dijous 14 de març a l'Auditori de Girona

S'hi lliuraran una vintena de guardons, tant els atorgats per la crítica com els del vot popular, a més dels Premis Especials

| 12/03/2024 a les 13:00h

Alba Riera i Andreu Juanola, presentadors de la XXVI Gala dels Premis Enderrock 2024
Alba Riera i Andreu Juanola, presentadors de la XXVI Gala dels Premis Enderrock 2024 | Juan Miguel Morales
Aquest dijous se celebra la XXVI Gala dels Premis Enderrock 2024, en què es lliuraran una vintena de guardons, tant els atorgats per la crítica com els del vot popular, a més dels Premis Especials. Per segon any consecutiu, la comunicadora barcelonina Alba Riera i el comunicador gironí Andreu Juanola seran els encarregats de presentar la gala, després de prendre l'any passat el relleu dels presentadors històrics de la nit Enderrock: Fel Faixedas i Carles Xuriguera, qui van presentar la gala entre 2014 i 2022.



Alba Riera (Barcelona, 1991) és periodista i comunicadora cultural en diversos mitjans televisius i radiofònics. Actualment, forma part de l'equip del Col·lapse de TV3, és copresentadora del podcast La Turra de 3Cat i del pòdcast Dentro de Ràdio Primavera Sound i també ha col·laborat amb Playground o programes com El Suplement de Catalunya Ràdio. Per la seva banda, Andreu Juanola (Girona, 1989) és un locutor i humorista conegut per ser el presentador de l’emissió de ràdio independent La sotana, un programa satíric dedicat al dedicat al Futbol Club Barcelona que s’ha convertit en un referent clau de l’humor en català. També és copresentador del pòdcast gastronòmic de TimeOut, La Cullerada, i ha col·laborat amb la revista Enderrock. A continuació, parlem amb tots dos per conèixer de prop com entomen aquest repte per segon any consecutiu.

L’any passat vau estrenar-vos com a presentadors de la gala dels Premis Enderrock. Us ho vau passar millor presentant la gala o veient-la en edicions anteriors com a presentadors?
Alba Riera: Jo crec que va ser millor sent-ne presentadors, tot i que estàvem nerviosos. No sé si és que ens vam sobreaccelerar d'emocions, però ens ho vam passar molt bé. Tenim molt bon record d'aquella nit, va passar molt ràpid i ho vam disfrutar molt.
Andreu Juanola: Estàvem molt nerviosos, perquè era la primera gala que presentàvem en tota la nostra vida. Els Premis Enderrock imposen, l'Auditori de Girona imposa encara més, i a sobre, quan vam sortir a l'escenari, els llums de platea eren oberts i això encara ens va posar més nerviosos. Jo estava acostumat a fer teatres amb La Sotana, en què a platea el llum està tancat i no veus a ningú. En canvi, allà de cop veia si algú badallava o estava mirant el mòbil. Els dos o tres primers blocs vam estar molt nerviosos, però a partir del tercer, vam veure que la cosa ja rutllava, que ens podíem deixar anar més i que podíem, fins i tot, improvisar alguna broma a dalt de l'escenari.
 

Alba Riera, presentadora de la XXVI Gala dels Premis Enderrock 2024 Foto: Juan Miguel Morales


Per tant, vau sortir contents de l'experiència?
A.R:
Sí, a més, coneixíem a molta gent que hi havia a la gala, tant a l'escenari com de públic, tot i que crec que aquest any encara en coneixeré més! I, per altra banda, la gent que havia vist els premis en edicions anteriors ens van dir que havia sigut més divertit, perquè érem gent més jove i connectàvem d'una manera diferent.

Què us fa il·lusió de poder repetir com a presentadors?
A.J:
Em fa molta il·lusió perquè en un any han sorgit molts grups nous. Hi ha hagut una explosió de grups molt joves en la música catalana, i m'agrada molt veure com molts d'aquests mateixos grups que l'any passat potser encara no tenien gaire ressò, aquest any ja estan guanyant premis o almenys estan nominats.
A.R: Crec que és un any per treure pit de la música catalana. Sent totalment honesta, la gala d'aquest any és segurament la que jo, com a públic, he seguit amb més emoció. Hi haurà The Tyets, Maria Jaume, Maria Hein, Mushka... De fet, l'any passat la Mushka no estava als Premis Enderrock!
 

Andreu Juanola, presentador de la XXVI Gala dels Premis Enderrock 2024 Foto: Juan Miguel Morales



Hi ha algun artista que us faci molta il·lusió que vingui?
A.J: Em fa molta il·lusió que Guillem Gisbert canti en aquesta gala i pugui asseure's en una cadira a mirar-me. Això, de fet, em posa catxondíssim, perquè és el meu ídol des que va començar en Manel. La meva última motivació d'enguany és fer-ho bé perquè em tornin a cridar per tercer cop l'any vinent! No les teníem totes que ens tornessin a trucar per a presentar els Premis Enderrock i per a mi que ens tornin a trucar un altre any serà el màxim premi possible.
 
Us motiva presentar els Premis Enderrock pel vincle emocional que teniu amb l'escena musical catalana?
A.R:
Com a presentadors i comunicadors que som l'Andreu i jo, ens pot tocar presentar moltíssimes gales de molts estils i caires diferents. No negarem que algunes no van amb nosaltres i que no ens interpel·len tant. I com dèiem abans, en els Premis Enderrock tenim aquesta motivació extra perquè si no l'estiguéssim presentant, a mi m'hauria agradat ser convidada i poder ser part del públic.  En canvi, hi ha altres gales que podem presentar en què mai hi aniria com a públic.
A.J: Val a dir que tenim molt clar que no som els protagonistes de la gala. Això ho tenim molt clar quan assagem i repassem el guió. Simplement, som el pont entre un premi i un altre, o entre un premi i una actuació. Però poder arribar a formar part, encara que sigui minúsculament, de tot aquest moviment que hi ha a la música catalana, a mi em fa moltíssima il·lusió. És una cosa que agreixo a Enderrock i a més, també té l'afegitó que es retransmet per TV3, que fa que tant si la caguem o l'encertem, quedi gravat.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, premis enderrock, alba riera, andreu juanola, Premis Enderrock 2024

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.