Premis Enderrock

Avui se celebra la 26a edició dels Premis Enderrock a l’Auditori de Girona

La catifa vermella per als artistes s’obrirà a partir de les 19 h i la gala començarà a les 21.30 h retransmesa per La Xarxa+, iCat i TV3

La festa anual dels Premis de la Música Catalana serà presentada per Alba Riera i Andreu Juanola per segon any consecutiu

Una dotzena d’artistes de tots els estils estrenaran les seves cançons en directe durant la Nit dels Premis Enderrock 2024

Personalitats de l’escena cultural i del periodisme seran els encarregats del lliurament dels 21 guardons atorgats pel vot popular i la crítica

La presidenta del Parlament, Anna Erra, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, seran les màximes autoritats

El Grup Enderrock reunirà prop de 1.500 convidats de l’escena musical catalana en la trobada anual més important del sector

| 14/03/2024 a les 08:30h

Imatge il·lustrativa
Disseny i i·lustracions de Nirvana Jiménez
Els comunicadors culturals Alba Riera i Andreu Juanola donaran el tret de sortida a la gala dels XXVI PREMIS ENDERROCK aquest vespre a partir de les 21:30 hores, a l’Auditori de Girona. La celebració de la 26a edició dels PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA reunirà prop de 1.500 convidats a la trobada anual més important del sector –entre artistes, representants de la indústria i entitats de l’escena musical catalana–, que assistiran a l’estrena d’una dotzena d’actuacions en directe i el lliurament d’una vintena de guardons.

En total al llarg de 2 hores es lliuraran 21 guardons corresponents als 8 premis de la crítica i els 10 de la votació popular (pop-rock, cançó d’autor, músiques urbanes i folk), a més dels 3 premis especials que atorga la revista en les categories d'Honor a Sisa, a la Trajectòria a Pascal Comelade i al millor productor a Pep Saula. L’obertura de portes a les 19 hores permetrà que els artistes i autoritats passin per la catifa vermella i el photocall. A partir de les 21.30 hores la gala serà transmesa per les ràdios i televisions locals, la plataforma La Xarxa+ i iCat i el portal web Enderrock.cat (en directe) i TV3 (en diferit, a les 23:30h) amb els comentaris de Josep Martin i Lali Giner.

 

ACTUACIONS I LLIURADORS

El cartell musical de la nit inclourà estrenes exclusives en directe com l’actuació dels vallencs Figa Flawas amb una gran posada a escena amb 17 músics, els lleidatans Sexenni amb sorpresa inclosa o el debut amb banda del fins ara cantant i lletrista de Manel, el barceloní Guillem Gisbert. Interpretaran temes inèdits en directe la cantant d’Eufòria Llum, el trio Marala juntament amb Panxo, vocalista de Zoo, la cantant folk valenciana La Maria amb el ballarí Pere Seda, Galgo Lento, El Pony Pisador i Ginestà. A més, Marc Parrot celebrarà el 30è aniversari als escenaris i Mama Dousha cantarà el seu èxit “Rikiti”.
 

Gala dels Premis Enderrock a l'Auditori de Girona Foto: Carles Rodríguez


Els XXVI PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA seran lliurats per una vintena personatges de l’escena cultural, el periodisme i l’humor com els músics Gemma Humet, Aina Koda, Mercè Segura, Xarim Aresté, Maria Jaume, Roger Padrós, Gemma Polo i Baaldo i les exconcursants d’Eufòria Lau Gibert i Scorpio. També lliuraran guardons el director de cinema Lluís Danés, periodistes com Georgina Arnau ‘Genna’ (3Cat), Franc Lluís (iCat), Marc Bala (RAC1), Jèssica del Moral i Guillem Raich (La Xarxa), Maria Bouabdellah Shaimi (SX3), el tiktoker Ayoub Borbata i les actrius Clàudia Riera i Berta Rabascall.

 

PRESÈNCIA INSTITUCIONAL I SECTOR MUSICAL

La gala comptarà amb més de 1.500 convidats entre autoritats, representants del sector musical, músics i convidats d’arreu dels Països Catalans. Hi haurà la presència destacada de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra; la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga; el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano; l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a més de diputats, alcaldes i regidors de Cultura.

L’acte també acollirà les principals associacions del sector amb representants de l’Acadèmia Catalana de la Música, l’Associació de Representants Promotors i Mànagers (ARC), l’Associació de Sales de Catalunya (ASACC), l’Associació de Productors i Editors Discogràfics (APECAT), l’Associació Musicat, el projecte Cases de la Música, la Fundació i el Consell Català de la SGAE, i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE), l’Institut Ramon Llull (IRL), Òmnium Cultural, l’Associació Catalana de Protocol i Relacions Institucionals i els Amics de la Bressola; entre altres.

 

DIRECTE A LES TV I RÀDIOS PÚBLIQUES

La gala dels PREMIS ENDERROCK DE LA MÚSICA CATALANA serà retransmesa per dos grans operadors televisius públics catalans, La Xarxa i TV3, i també per l’emissora de música i cultura de Catalunya Ràdio, iCat, amb la voluntat d'arribar al màxim d’audiència possible. L’esdeveniment es podrà seguir en directe a partir de les 21.30 h per les televisions i ràdios locals de La Xarxa, per la plataforma de La Xarxa +, l’emissora iCat i a Enderrock.cat. Per segon any, TV3 emetrà la cerimònia completa en diferit a partir de les 23.30 hores, i també emetrà un programa especial amb totes les actuacions musicals el diumenge al canal 33. Els periodistes Josep Martín (iCat) i Lali Giner (La Xarxa) seran els responsables dels comentaris de la gala en directe.
 


Des d’aquesta tarda, hi haurà la presència del programa La Tarda de Catalunya Ràdio, conduïda per Elisenda Carod, i l'espai musical Independents d'iCat, dirigit pel periodista Josep Martín, que traslladaran per un dia els seus estudis a l’Auditori de Girona per oferir programes especials amb entrevistes i actuacions d'alguns dels protagonistes de la vetllada. El Loft d’iCat, presentat per Berta Aroca i Xènia Casado, també emetrà una contingut especial des de la catifa vermella i els programes televisius Planta Baixa de TV3 i Fet a mida de La Xarxa duran a terme connexions en directe.

La cerimònia tindrà una durada prevista de dues hores i acabarà amb la tradicional fotografia de família de tots els guardonats a l’escenari de l’Auditori de Girona. Els PREMIS ENDERROCK 2024 - XXVI PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA són una producció del GRUP EDITORIAL ENDERROCK amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, amb el patrocini d'Estrella Damm, Parlem, Renfe, l’entitat Crea i la DO Empordà.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock, Premis Enderrock 2024, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.