Per molts anys de #PremisEDR

Els Premis Enderrock 2012 constaten el gran moment creatiu de la música catalana

| 13/03/2012 a les 01:45h

La sala Apolo, plena com un ou, va ser testimoni ahir al vespre de l'onzena gala d'entrega dels Premis Enderrock. Com cada any, el Grup Enderrock ha reunit el sector musical del país amb l’objectiu de constatar i visualitzar el gran moment creatiu de la música catalana.


Entre els músics reconeguts amb els guardons que ahir van trepitjar l'escenari de l'Apolo per recollir premi destaquen Manel (millor disc de l’any per la crítica i també per la votació popular), Joan Colomo (millor artista de cançó d’autor segons la crítica) i La Iaia (artista revelació segons la crítica). La votació popular, que ha reunit més de 22.000 vots, ha reconegut Obrint Pas (millor artista de pop-rock), Anna Roig i l’Ombre de ton Chien (millor disc i millor directe de cançó d’autor) o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i la rondalla de Pep Gimeno 'Botifarra' (millor disc, cançó i artista de folk). Amelie s'han endut el premi al grup revelació per votació popular. En aquest enllaç podeu consultar tots els guanyadors de la votació popular, i en aquest altre la tria de la crítica.



La sala Apolo ha acollit enguany per primer cop la gala dels Premis, que han reunit 1.200 persones entre públic, premiats i convidats. Una quarantena de mitjans de comunicació d’arreu dels Països Catalans han cobert un acte que ha esdevingut el punt de trobada anual del sector musical del país. La gala d’enguany ha estat conduïda pel periodista de Catalunya Ràdio Pere Mas i ha estat molt viva a les xarxes socials a través de l’etiqueta de Twitter #PremisEDR.



La nit ha comptat amb quatre actuacions en directe: Obrint Pas, que han presentat el seu espectacle acústic i han protagontizat el moment més vibrant de la vetllada; Joan Colomo, guanyador del premi de cançó d’autor segons la crítica; Els Catarres, que han presentat nova formació amb secció de vents i percussió després d’haver guanyat el premi a la millor cançó de l’any per votació popular per “Jenifer”, i Txarango, grup revelació de la temporada i protagonista de la portada de la revista Enderrock del mes de març, que han tancat la nit presentant les cançons de Benvinguts al llarg viatge, el seu disc de debut.



Entrega dels Premis
Els Premis Enderrock han estat entregats per un seguit de personalitats populars del món de la música i la cultura. Destaquen l’actriu Sílvia Bel, el pallasso Tortell Poltrona, les periodistes Txe Arana i Bibiana Ballbé, els mediàtics Roger de Gràcia, Laia Ferrer i Carles Pérez (El Matí i la mare que el va parir) i músics com Els Amics de les Arts, David Carabén (Mishima), Macaco i Santi Balmes (Love of Lesbian). A l’acte també hi ha assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.
En aquest enllaç podeu veure la galeria de fotos de la Nit Enderrock, obra del fotògraf Xavier Mercadé.





Arxivat a: Enderrock