Carles Dénia guanya el XV Premi Miquel Martí i Pol a millor poesia musicada

El nou premi Accèssit Ramon Muntaner ha estat per a la barcelonina Anna Andreu per «Quietud», de Maria Antònia Salvà

El compositor i cantant de Gandia queda com a vencedor del certamen Terra i Cultura per la musicació d'«Oda apatxe a València», de Ramon Ramon. El guardó del Certamen Terra i Cultura l'atorga el Celler Vall-Llach i està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill.

Cris Juanico: «La música i la poesia conviden a imaginar»

Parlem amb el cantautor menorquí, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

El menorquí Cris Juanico ha musicat enguany "Quan és de nit" del poeta Toni Català, cançó que ha inclòs en l'EP M'enroca (RGB Suports, 2022). La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Carles Dénia: «Hi ha grans poetes que encara esperen ser cantats»

Parlem amb el cantautor valencià, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

El cantautor valencià Carles Dénia ha musicat enguany "Oda apatxe a València", de Ramon Ramon, que ha publicat com a un dels primers senzills del seu pròxim àlbum d'estudi. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Arnau Obiols: «Llegir en català m'aporta un grau més d'intimitat»

Parlem amb el percussionista urgellenc, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

El bateria i compositor urgellenc Arnau Obiols ha musicat enguany, pel seu àlbum Mont cau (Segell Microscopi, 2022), "La terra dansa" de Perejaume. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Anna Andreu: «Procuro un equilibri orgànic de poesia i cançó»

Parlem amb la cantant i compositora barcelonina, una de les propostes finalistes al certamen Terra i Cultura d'enguany

La cantant i compositora barcelonina Anna Andreu ha musicat enguany "Quietud", de la poeta Maria Antònia Salvà. La cançó, tot i que encara no està publicada, es va poder sentir en un concert enregistrat a Astúries, dins del cicle Encaja2, i pròximament s'editarà com a senzill. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Dani López: «Escric cançons que apel·lin als meus contemporanis»

El compositor passa a la final del certamen Terra i Cultura per la musicació del poema «Tractat de geometria» de Clara Fiol, interpretada per l'OMAC i Anna Ferrer

El compositor Dani López ha musicat enguany "Tracta de geometria" de la poeta i cantant Clara Fiol. El tema forma part del nou disc de l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya (OMAC), Trencadís (Propaganda pel Fet!, 2022), interpretat per la veu d'Anna Ferrer. La peça ha estat escollida pel jurat del certamen Terra i Cultura, organitzat pel celler Vall-Llach, com a una de les cinc finalistes a rebre el premi Miquel Martí i Pol 2022 a millor musicació d'un poema català.

Els cinc finalistes del certamen Terra i Cultura 2022

Dani López, Anna Andreu, Arnau Obiols, Carles Dénia i Cris Juanico són els cinc finalistes elegits pel jurat del XV Premi Miquel Martí i Pol

El certamen Terra i Cultura impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach
 reconeix cada any els millors poemes musicats en llengua catalana. El guardó, dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill, es farà públic dimarts 15 de novembre.

Oberta la convocatòria del XV Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

Enguany els guardons inclouen un accèssit Ramon Muntaner, en record del cantautor i membre del jurat

Una nova edició del certamen mantindrà i eixamplarà l'essència de suport i visibilització de la música, la poesia catalana i la cultura en general.

The Tyets guanya el XIV Premi Miquel Martí i Pol

La cançó és una adaptació del poema d'Enric Larreula inclosa al disc 'Animalari urbà'

El guardó del Certamen Terra i Cultura l'atorga el Celler Vall-Llach i està dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill. A més de The Tyets, Clara Poch i Marçal Calvet han rebut un premi accèssit per la musicació d'"Ací em pariren i ací estic" d'Estellés

Els cinc finalistes del Certamen Terra i Cultura 2021

Carles Caselles, Clara Poch & Marçal Calvet, Neisha, Nunu García Duran i The Tyets & Cor Bressola són els cinc finalistes elegits pel jurat del XIV Premi Miquel Martí i Pol

El jurat del XIV Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach, ha nominat els 5 finalistes, elegits d'entre un total de 402 cançons publicades i inèdites sobre musicacions de poetes en català. El guardó, dotat amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill, es farà públic el dilluns 15 de novembre. Les composicions elegides com a finalistes són:

 
Pàgina 2 de 14
< AnteriorSegüent >
Amb el suport de: