Magalí Sare: «La poesia cantada és una dimensió més del so i l'emoció»

Entrevista a Magalí Sare, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019 per la cançó "Desplegar-se" de Sònia Moya

"Desplegar-se", de Sònia Moya a càrrec de Magalí Sare (amb Manel Fortià), pertany al poemari Càntara (Témenos Editorial, 2018). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Ju: «Canto sobre una transformació de l'ésser cap a la totalitat»

Entrevista a Ju, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

 El poema "Chen la commoció (El tro)", del poeta i cantautor Pere Vilanova i inclòs en el poemari L'oracle del drac. El llibre dels canvis (Editorial Fonoll, 2016), ha estat musicat a càrrec de Ju. Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. La decisió sobre el guanyador es farà pública el dimecres 13 del mateix mes.

Miquel Gil: «Enric Casasses aconsegueix dir en un poema més imatges que un cineasta en un quart d'hora de filmació»

El cantautor és un dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

"Llei horària" és un fragment del llarg poema "Sense trofeu" que es troba dins La cosa aquella d'Enric Casasses, i la musicació que n'ha fet Miquel Gil forma part del seu recent disc, Geometries (Temps Record, 2019). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el Celler Vall-Llach. 

Eduard Iniesta: «El que més m'agrada de la poesia de Casasses és el lliurar-se a la transgressió»

Entrevista a Eduard Iniesta, un dels cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019 per la cançó “Pertanyo a la llibertat” d’Enric Casasses

"Pertanyo a la llibertat" d’Enric Casasses a càrrec d'Eduard Iniesta, i interpretat amb Andrea Motis, és un poema que pertany al poemari Bes nagana (Edicions de 1984, 2011), expressió que, en rus col·loquial, vol dir 'sense pistola'. Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Clàudia Cabero: «Els músics tenim una pedrera de poesia increïble per explorar»

Entrevista a Clàudia Cabero, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

Clàudia Cabero ha musicat "Dona-dindi" de la poeta Rosa Maria Arrazola, aparegut dins del poemari Buit de març (Viena Editorial, 2017). "Dona-Dindi" és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Els cinc finalistes del Terra i Cultura 2019

Miquel Gil, Clàudia Cabero, Eduard Iniesta, Ju i Magalí Sare són els autors dels millors poemes musicats del Premi Miquel Martí i Pol

El jurat es reunirà dissabte 9 de novembre, i la seva decisió sobre els guanyadors es farà pública el 13 de novembre. L'acte de lliurament se celebrarà el dimecres 13 de novembre a les 12 h al restaurant El Tros del Celler Vall-Llach.

Sommeliers guanya el premi Miquel Martí i Pol 2018 per la musicació de Joan Margarit

El grup coral s'ha imposat als altres quatre finalistes amb la cançó que adaptava el poema "La llibertat"

La musicació de Sommeliers del poema "La llibertat" de Joan Margarit ha estat la guardonada de l'onzena edició del certamen Terra i Cultura, que impulsa el celler Vall-Llach. El reconeixement està dotat de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill. El grup vocal ha rebut el Premi Miquel Martí i Pol de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest migdia a la seu de la SGAE, a Barcelona. 

Carles Dénia: «Els versos d'Ausiàs March parlen a Déu, i vaig voler transmetre un ambient volàtil»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

"Qual serà el jorn que la mort jo no tema", d'Ausiàs March, amb música de Carles Dénia i arranjaments de percussió d'Aleix Tobias (Coetus), és un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà el 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.

Joan Barbé (Projecte Mut): «Musicar aquest poema és un petit homenatge a la nostra terra i a la nostra gent»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

Parlem amb Joan Barbé, líder de Projecte Mut i autor de la música del poema "Ball Pagès" de Marià Villangómez, un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà dissabte 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.

Paula Giberga (La Folie): «El que valoro d'un poema és que les seves paraules em facin navegar»

Aquesta setmana Enderrock entrevista els cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2018

Parlem amb Paula Giberga, cantant de La Folie, el grup que ha musicat "L'infinit a les mans" del poeta Jordi Roig, un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2018 que organitza el Celler Vall-Llach. El jurat es reunirà el dissabte 10 de novembre, i la seva decisió es farà pública el dimarts 13 de novembre.
Pàgina 2 de 12
< AnteriorSegüent >
Amb el suport de: