Lluís Llach selecciona 25 poemes musicats per al certamen Terra i Cultura 2021

El celler Vall Llach atorga el XIV Premi Miquel Martí i Pol a la millor cançó creada a partir d'un poema en català. Enguany optaven al premi un total de 402 peces publicades o inèdites presentades al Celler Vall Llach. El jurat anunciarà dilluns 8 de novembre les cinc composicions finalistes i el 15 de novembre, la guanyadora.

Un trencadís de poetes i músics a la Fira Mediterrània de Manresa 2021

L'espectacle 'Trencadís' inclourà versos de Juana Dolores, Enric Casasses, Josep Pedrals i Clara Fiol | L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya reuneix 31 joves músics i prepara el primer disc

Seguint l'efecte de la bola de neu, una idea inicial de l'acordionista Marçal Ramon, s'ha anat engrandint i engrandint, amb la complicitat d'uns i altres, fins a esdevenir un projecte d'envergadura: l'OMAC (Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya), que es presentarà a la propera Fira Mediterrània de Manresa amb l'espectacle 'Trencadís'. 

Obre la convocatòria per al XIV Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

S'hi poden presentar les cançons amb música original basades en un poema en llengua catalana

La catorzena edició del certamen Terra i Cultura, convocat pel Celler Vall Llach i impulsat per Lluís Llach, torna a engegar motors per atorgar el premi Miquel Martí i Pol 2021 a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana.

Valderrama guanya el Premi Miquel Martí i Pol

El madrileny s'ha imposat amb la musicació de «Podries», de Joana Raspall

El jurat ha guardonat a Valderrama amb el Premi Miquel Martí i Pol d'enguany, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, alhora que ha reconegut, en forma de premi accèssit, l'adaptació de "Cançó", a càrrec de Marala, amb un doble màgnum del vi Embruix del Celler Vall-Llach. 

Segueix en directe el veredicte del Terra i Cultura 2020

Feliu Ventura, Pau Alabajos, Marala, Vienna i Juan Valderrama són els cinc finalistes elegits pel jurat del XIII Premi Miquel Martí i Pol

El Certamen Terra i Cultura, impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach, atorga anualment el Premi Miquel Martí i Pol al millor poema muicat en llengua catalana. El guardó, dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, s'anunciarà enguany via streaming degut a les restriccions derivades de la pandèmia.

Els 25 poemes musicats seleccionats
per Lluís Llach

El Celler Vall-Llach atorga el XIII Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada en català

La tretzena edició del Certamen Terra i Cultura, que atorga el Premi Miquel Martí i Pol a la millor cançó adaptada a partir d'un poema en llengua catalana, ha anunciat les 25 musicacions preseleccionades pel músic i escriptor Lluís Llach, impulsor de la iniciativa. De la proposta hauran de sortir els cinc finalistes elegits pel jurat, que es faran públics dilluns de la setmana vinent. El premi, convocat pel Celler Vall Llach, està dotat aquest any amb 1.000 euros i una peça de l'escultor Josep Bofill. 

Oberta la convocatòria del XIII Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol

L'edició d'enguany varia els guardons a causa de la crisi sanitària però manté l'esperit i algunes aportacions

El Terra i Cultura torna a engegar motors per dur a terme una convocatòria especial però amb més sentit que mai.

Magalí Sare: «La poesia cantada és una dimensió més del so i l'emoció»

Entrevista a Magalí Sare, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019 per la cançó "Desplegar-se" de Sònia Moya

"Desplegar-se", de Sònia Moya a càrrec de Magalí Sare (amb Manel Fortià), pertany al poemari Càntara (Témenos Editorial, 2018). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. 

Ju: «Canto sobre una transformació de l'ésser cap a la totalitat»

Entrevista a Ju, una de les cinc finalistes al premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

 El poema "Chen la commoció (El tro)", del poeta i cantautor Pere Vilanova i inclòs en el poemari L'oracle del drac. El llibre dels canvis (Editorial Fonoll, 2016), ha estat musicat a càrrec de Ju. Aquest és un dels cinc poemes finalistes al premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el celler Vall-Llach. La decisió sobre el guanyador es farà pública el dimecres 13 del mateix mes.

Miquel Gil: «Enric Casasses aconsegueix dir en un poema més imatges que un cineasta en un quart d'hora de filmació»

El cantautor és un dels cinc finalistes al Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura 2019

"Llei horària" és un fragment del llarg poema "Sense trofeu" que es troba dins La cosa aquella d'Enric Casasses, i la musicació que n'ha fet Miquel Gil forma part del seu recent disc, Geometries (Temps Record, 2019). Aquest és un dels cinc poemes finalistes al Premi Miquel Martí i Pol 2019 que organitza el Celler Vall-Llach. 
Pàgina 2 de 13
< AnteriorSegüent >
Amb el suport de: