Arriba el 'Big Bang' d'Els Catarres

El trio d'Aiguafreda expliquen cançó per cançó el tercer disc d'estudi

| 11/03/2015 a les 15:00h

Els Catarres publicaran Big Bang (Música Global) en descàrrega gratuïta a les 20.30 h a través del seu web. Per començar a familiaritzar-vos podeu veure les coordenades de cada cançó a Enderrock.cat abans que esclatin.
Els Catarres Foto: Toni Llobet 

En peu de guerra
“És una declaració d’intencions. El disc s’obre amb una cançó explosiva, amb ganes de festa. Els Catarres van a totes i parlen d’un moment d’intimitat entre dues persones, el moment més àlgid de la trobada al llit. És molt metafòrica i és d’on surt el títol del disc, Big Bang .”
 
“Estels al vent”
“Parla d’una parella formada per dues persones molt diferents. A la lletra s’hi citen parelles de pel·lícules, personatges molt oposats però que troben la manera d’estar junts. Les relacions difícils en què cadascú segueix sent ell de vegades són les més enriquidores.”
 
“Sota la llum del sol”
“Fa un símil entre endinsar-se al mar i una relació de parella. Dos joves entren al mar i s'hi endinsen sense saber si trobaran tempestes, només que tot el que visquin junts formarà part per sempre dels seus records.”
 
“El món és teu”
“És un tema amb molta canya. Parla d’aprofitar el moment, carpe diem. No cal esperar a fer realitat els teus somnis perquè si no comences un dia a convertir-los en reals, no ho faràs mai.”
 
“El teu cor és un tambor”
“És una cançó escrita per a un nebot que acaba de néixer, en Bruc [Èric Vergés]. No té cap pensament dolent, està ple d’energia i encara té tota la passió i tot el futur. Vaig relacionar el seu nom amb el timbaler del Bruc.”
 
“Nit d’agost”
“És una altra cançó d’amor. Parla d’aquelles nits que no vols que s’acabin mai, en què tot és perfecte i les recordes tota la vida. Ja pots estar cansat d’altres relacions, que quan trobes aquella espurna tot es torna màgic.”
 
“Som de foc”
“És la cançó més especial del disc, perquè la canta la Roser Cruells. És una història d’amor que parla de les dificultats d’una parella. A la tornada diu: ‘Som de foc, som d’enyor, som de plors i d’amor’; és a dir, som el que som amb les coses bones i dolentes.”
 
“Lluna nova”
“Cançó metafòrica sobre l’aprenentatge entre dues persones: una passa un mal tràngol –pot ser una malaltia o un moment difícil de la vida– i l’altra l’ajuda. Parla de com han millorat després de superar-ho i de com ara són més forts que abans.” 
 
“Cor caníbal”
“Les relacions de parella són com la selva. Si vols estar amb una persona has de lluitar per ser el número u, i has de batallar sempre. Com en el regne animal, només sobreviuen els que s’adapten millor al medi. De vegades et penses que ets el depredador i acabes sent la presa.” 
 
“El setge”
“És la cançó més política del disc. Parla de reafirmació, tant en el pla personal com col·lectiu de poble. Per moltes penúries i per molts setges que hi hagi, si vols lluitar pel que ets i per la teva identitat no hi haurà res que et pugui vèncer. Com més et collen més et reafirmes.” 
 
“L’Odissea”
“Primer era una cançó dedicada a la gent que viatja i coneix altres cultures, però després hi hem incorporat la gent que vol viure coses noves: començar una empresa, tenir un fill... La cançó diu que pots fer-ho sense por i que sempre tindràs al costat els que t’estimen.” 
 
“Gandia 1924”
“És la nostra cançó més emotiva, acústica amb guitarra i veu, dedicada a la meva àvia [Èric Vergés], que va morir fa poc. Està feta des de l’emoció i parla de la seva vida.”



Inici de gira: Per Sant Jordi al Sant Jordi

Fa uns dies vam engegar un concurs a Enderrock on sortejàvem dues entrades dobles per al concert del 23 d'abril al Sant Jordi Club. Per entrar al sorteig s'havia de respondre la pregunta següent: Quina va ser la població que va acollir el darrer concert d' Els Catarres  l'estiu del 2014? La resposta correcta és Pau (Occitània), municipi on van actuar a la gira Off Postals el passat 23 d'agost. Entre tots els participants que l'han encertat s'emporten una entrada doble cadascú Marina Picó i Àngel Rotllant. 
Arxivat a: Concursos