Jazz a Peníscola

El poble del Baix Maestrat acull el XIII Festival Internacional de Jazz, del 21 al 28 de juliol

| 07/07/2016 a les 06:59h

Cécile McLorin, Kenny Barron Trio i The John Abercrombie Quartet són les tres apostes internacionals d'enguany al Festival Internacional de Jazz de Peníscola. A més, hi haurà jazz a la serena amb accés lliure, mostra de fotografies amb Antonio Porcar, la història del blues per a xiquets, etc.
Cécile McLorin és un dels grans noms per aquesta edició del Festival de Jazz de Peníscola

Una platja llarguíssima i un castell de postal han fet de Peníscola un enclavament turístic de primera magnitud. I des de fa uns quants estius hi ha també una oferta cultural destacable, que abasta la música antiga al castell i també, molt especialment, el jazz, amb un festival que ja és de referència i que combina els concerts de grans estrelles internacionals al Palau de Congressos amb presentacions i activitats diverses, vinculades a l’escena valenciana, amb entrada gratuïta en espais com l’umbracle del Palau o l’encantadora plaça de Santa Maria, a l’entrada del recinte emmurallat.

Enguany la jove i enlluernadora vocalista Cécile McLorin (22 de juliol) obrirà la llista de concerts al Palau de Congressos, que es completarà amb els noms del pianista Kenny Barron i el seu trio (24 de juliol) i un guitarrista de categoria amb The John Abercrombie Quartet (27 de juliol).

Pel que fa als concerts de Jazz a la Serena, a l’umbracle del Palau hi haurà dues propostes d’estimulant imaginació, The Prototype amb Grant Stewart (21 de juliol) i Yei Yi & Co (23 de juliol), mentre que a la plaça de Santa Maria es podrà escoltar els nous treballs d’Arantxa Domínguez i Ricardo Belda Quaret (25 de juliol) i del quartet Tat! (28 de juliol), a més de fer descobrir als més menuts la història del blues en una sessió de jazz per a xiquets (23 de juliol).

I per posar-se en situació, res millor que visitar l’exposició Phocuzz, instal·lada al Palau de Congressos des de l’1 de juliol i mentre duri el festival, amb cinquanta fotografies d’artistes i ambients jazzístics fetes per Antonio Porcar en locals d’arreu del món, amb retrats, entre altres, de Bruce Barth, Scott Hamilton i Benny Golson.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Jazz, Peníscola