440

Pau Casals a la portada de 440Clàssica&Jazz

El nou número de la revista viatja fins a la Nova York de fa cent anys de la mà del genial músic vendrellenc

El sabor de la música

| 04/04/2017 a les 15:00h

El protagonista de la portada del nou número de 440Clàssica&Jazz, corresponent als mesos d'abril i maig, no és un músic qualsevol. De la mà de Pau Casals, un extens reportatge viatja fins a la Nova York de fa cent anys, una ciutat on van anar a treballar una gran quantitat de músics europeus, refugiats de la Primera Guerra Mundial.

Quan Europa es dessagnava en l'horror de la Gran Guerra, molts músics provinents d'estats enfrontats van conviure i treballar a Nova York. Entre ells sobresortia Pau Casals, tota una estrella mundial, que s'hi va establir entre els anys 1914 i 1919. A la ciutat dels gratacels, el violoncel·lista del Vendrell no va dubtar a ajudar col·legues com Enric Granados.

També hi va fer els seus primers enregistraments discogràfics i va consolidar una personalitat que el duria a transcendir l'àmbit musical per esdevenir una mena de 'missatger universal de la pau'. Amb la col·laboració del director de la Foundation for Iberian Music de la Universitat de Nova York, Antoni Pizà, i del Museu Pau Casals de Sant Salvador, aquest número de la revista viatja a una gran ciutat en un dels seus moments culturalment més àlgids, i ho il·lustra amb les espectaculars sessions de fotos inèdites que Casals va fer-se per a l'agència novaiorquesa Bain News Service.

A més, el número es completa amb reportages sobre els Premis Enderrock 2017 en les categories de música clàssica i jazz; l'impuls cultural dels temps de Lluís Millet, Enric Granados i Josep Puig i Cadafalch; entrevistes amb el tenor Josep Bros i el guitarrista de jazz Ximo Tébar; un nou capítol de la "Història de la Música Catalana", aquest cop dedicat a la polifonia, així com les novetats de discos i llibres, la secció "La recepta clàssica" de Jaume Biarnés i una entrevista amb el director de Catalunya Música, Àlex Robles, a propòsit del trentè aniversari d'aquesta emissora de ràdio pública dedicada als diversos gèneres clàssics.
 

Portada del número 36 de 440Clàssica&Jazz

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica, Nova York, 440Clàssica&Jazz, Pau Casals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.