actualitat

El projecte escènic documental «Peiró42» s’estrena aquest dissabte al Teatre Monumental

L’ha promogut la comissió ciutadana de l’Any Peiró amb motiu del 75è aniversari de l’afusellament del sindicalista

| 20/10/2017 a les 11:00h

Imatge il·lustrativa
El Teatre Monumental acollirà aquest proper dissabte 21 d’octubre a les 19 h l’estrena del projecte escènic documental Peiró42. Es tracta d’una iniciativa de la comissió ciutadana Joan Peiró: 75 anys del seu afusellament (1942-2017), formada per una quarantena d’entitats de Mataró entre les quals hi ha sindicats, grups de memòria històrica, cooperatives i associacions. 
 
Peiró42, produït per la cooperativa audiovisual Clack, és un projecte escènic documental sobre Joan Peiró, Mataró i els valors de l’anarcosindicalisme, el cooperativisme i la República. La proposta, que barreja teatre, música i audiovisual, està dirigida per Eloi Aymerich amb el suport de Jèssica Pérez Casas a la direcció d’actors, Laura Clos 'Closca' i Sergi Corbera a la direcció d’art i Maria Salicrú-Maltas a la direcció musical.
 
El projecte té la participació musical de Maria Arnal i Marcel Bagès, els cinquanta músics de l’Orquestra de Mataró i un cor de 23 cantaires creat expressament per a l’ocasió. Des del punt de vista escènic, s’hi podrà veure intervencions de Jaume Amatller 'Notxa', David Pruna i Izaskun Larrea, tots tres vinculats a l’Aula de Teatre.
 
Peiró42 té el suport de l’Ajuntament de Mataró i del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. S’estrenarà a Mataró i n'està prevista la posada a escena també a altres espais com el Museu de l’Exili de Barcelona, el 10 de novembre.
 
Les entrades per assistir a l’estrena de l’espectacle al Teatre Monumental són gratuïtes, però cal recollir-les a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) o bé a través del web de Cultura de Mataró.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Maria Arnal i Marcel Bagés, Teatre Monumental, projecte escènic, Peiró42

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.