actualitat

El Departament de Cultura de la Generalitat es planta davant el 155

Els treballadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han consensuat un manifest contra l'aplicació de l'article

En el text només reconeixen l'autoritat del President de la Generalitat de Catalunya i el seu Govern.

| 24/10/2017 a les 20:55h

Aturada general del 3 d'octubre
Aturada general del 3 d'octubre | Juan Miguel Morales
Els treballadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han decidit aquest dimarts 24 d'octubre, reunits en una assemblea espontània, signar un manifest en contra de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució que el Govern central pretén efectuar a Catalunya. A l'escrit, els signants només reconeixen l'autoritat del President de la Generalitat, el seu Govern i les seves institucions, davant el que consideren "un atac gravíssim a l’autogovern" català.

El manifest se suma a les declaracions de diferents col·lectius i equipaments culturals en termes similars, i a la recent declaració dels treballdors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. A continuació el podeu llegir íntegre:

"Nosaltres, treballadores i treballadors del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i d’organismes adscrits, reunits en assemblea espontània, manifestem el nostre rebuig a l’amenaça del govern d’Espanya d’aplicar l’article 155 de la Constitució de 1978, mesura que interpretem com un atac gravíssim a l’autogovern de Catalunya i a les seves institucions legítimes.

La Cultura ens fa crítics, ens humanitza i ens cohesiona com a societat. Per aquests motius, no podem romandre en silenci, ni permetre que aquest silenci pugui ser entès com una acceptació o una resignació. No tolerem ser instrumentalitzats ni comptabilitzats com a part d’una majoria o minoria silenciosa. Per això, afirmem que només reconeixem l’autoritat del President de la Generalitat de Catalunya, del seu Govern i de les institucions que ens representen, que van ser escollides democràticament. 

Barcelona, 24 d'octubre del 2017"
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

COMENTARIS

Ah, però hem votat?

Anònim, 25/10/2017 a les 21:58

Jo treballo al Departament de Cultura, als serveis centrals del Palau Marc, i no recordo que ningú m'hagi preguntat la meva opinió (ni la de la resta dels meus companys) ni hem votat res, perquè hem desconegut en tot moment aquesta suposada assamblea. La pròxima vegada seria estupendo que l'assamblea fos anunciada y pública (en lloc de "espontània", com diu l'article) i que una camarilla de persones no s'arrogués la representació del conjunt dels treballadors del Departament de Cultura, filtrant-ho després als mitjans de comunicació per aconseguir un titular del seu gust.

Primera notícia

Anònim, 26/10/2017 a les 08:48

Sóc treballador del Departament de Cultura. No sé d'on surt aquest manifest, però sí que a mi ningú m'ha demanat si m'hi volia adherir o no. Per tant, independentment de les meves opinions, que ja és evident que no importen gens ni mica, no em sento representat, com a treballador de Cultura, insisteixo, per aquest manifest. Si hem de fer coses, fem-les bé, si us plau.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.