Actualitat

​Ñu publica un disc en directe gravat el 1977 al Calella Camping Rock

L’enregistrament del concert va aparèixer mentre es preparava una exposició a Calella

Aquest dissabte és l’últim dia per poder veure l’exposició

| 09/03/2018 a les 10:00h

Ñu al Calella Camping Rock 1977
Ñu al Calella Camping Rock 1977 | Ferran Sendra
L’exposició dedicada al Calella Camping Rock arriba al seu final. Inagurada el 2 de desembre del 2017 a l’Ajuntament Vell de Calella, la mostra, que es pot visitar fins a aquest dissabte, recorda les actuacions que van omplir de rock progressiu el camp de futbol de la localitat. Van ser tres dies de música amb una vintena de concerts de bandes d’arreu de l’estat, especialment de Catalunya, Madrid i Andalusia.

El final de l’exposició coincideix amb l’aparició en CD de l’actuació de Ñu al festival. El disc, 1r Calella Camping Rock. Agosto 77 és conseqüència directa de la mostra, ja que l’enregistrament de l'actuació de la banda madrilenya estava entre el material que s’ha fet servir per muntar l’exposició i la banda de Rosendo i José Carlos Molina no en coneixia l’existència.

“Això és únic perquè està gravat des de la taula. És un document molt interessant per als seguidors del grup. He agafat l’enregistrament i he aixafat una mica la veu, perquè en aquella època sonava molt forta i molt distorsionada des de les taules. L’he ajuntat més amb la música. Havia fet dues mescles diferents i al final en vaig triar una i la vaig passar a uns fans perquè l’editessin. L’hem tret ràpid, perquè no he volgut que ens passés com en un concert que vam fer a Madrid en aquella època, que va arribar a algú i el va treure en vinil abans que nosaltres”, explica José Miguel Molina, cantant i flautista del grup. Segons ell, el disc no reflecteix amb exactitud com sonava Ñu en aquella època però té un encant especial: “En directe sonàvem més o menys com se sent al disc però em sembla que a la majoria d'actuacions teníem una mica més de canya, estàvem més desperts. A Calella vam tocar a les 7 del matí, i estàvem anunciats a les 12 de la nit, i aquest cansament es nota a la gravació. Però Calella va ser un concert irrepetible. No hem tocat mai més a aquesta hora ni en un festival d’aquestes característiques”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Calella Camping Rock, Ñu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.