Actualitat

El repertori del coronavirus #4

Cada dia us oferim un recull d'algunes de les cançons contra el confinament que pengen els artistes catalans.

| 20/03/2020 a les 20:00h

Imatge il·lustrativa


El confinament ha posat més de relleu les inquietuds artístiques de músics i cantants. Algusn fan cançons sobre l'emergència sanitària, altres reversionen els seus propis temes en clau acústica o de peces que els agraden i uns tercers comencen a pensar en futurs discos. És el cas de Caïm Riba, que ens ha fet un avançament d'una cançó que formarà part del seu proper disc.
 


El valencià Andreu Valor també és dels que ha aprofitat l'aturada gairebé total de quasi tot per crear. Veurem al proper disc alguna de les cançons que ha fet? 




La ponentina Meritxell Gené també s'ha afegit a la campanya #coronaciao cantant l'adaptació al català del "Bella Ciao" que fa uns anys va fer l'alguerès Claudio Sanna.



Fa uns mesos va saltar a la fama pels seus vídeos plens d'humor sobre la situació política. Però Neus Rossell (@neusssi) és professora de música i té talent compositiu i interpretatiu. Escolteu-la:

Seguint amb una dosi d'humor, des de sant Carles de la Ràpita Lo Suis, Rosaleda i Ruso ens fan aquest retrat de l'actualitat.



"Cuarentena" és el títol de la cançó que ha fet el colombià-calellenc Alí Renacientes




Des del Principat d'Andorra, els rumbers Els Pali van una mica més enllà i es pregunten què passarà després del coronavirus, quan s'hagi acabat el confinament.


En el camp del folk, els vallesans Catfolkin fan una crònica sobre l'afer.




També ens ha arribat una interessant cançó de la lleidatana Abril Pinyol




A tots ells hem de sumar els habituals:

Miquel Gil




Guillem Bolt i amics (aquest cop amb una imaginativa col·laboració de Judit Neddermann)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

with @juditneddermann // my houmas @therialrai & @guillembolto

A post shared by Klaus (@klausstroink) on



Josep Andújar 'Se'


i Cesk Freixas, en aquesta ocasió amb una 'ajuda' inestimable




Ahir uns presentàvem la iniciativa dels valencians Canta Canalla, que demanen lletra per a la tercera estrofa de la cançó. El grup ens ha avisat que poca gent ha escoltat les dues primeres estrofes. Us les deixem per tal que us inspirin.




Per acabar, ens fem ressò de la gira de Pep Poblet pels balcons de casa seva. En té dos. De moment ja ha actuat al balcó de davant i ha anunciat concert pel balcó de darrere. No els fa en streaming, els fa en viu i en directe per als seus veïns. El proper concert, Vermut al balcó de darrere, tindrà lloc dissabte a la una del migdia.
 

 

 

Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, coronavirus

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.