coronavirus

​Les botigues de discos arranquen amb optimisme en la fase 1

Xocolat de Palma i Top Disc de Tortosa reben una afluència de clients similars a la d’abans del confinament

| 11/05/2020 a les 17:00h

Un dels primers clients en acudir a una botiga de discos a la fase 1
Un dels primers clients en acudir a una botiga de discos a la fase 1 | Xocolat
Avui, una bona part del país ha passat a la fase 1 i ha començat el camí cap a la normalització. Aquesta fase ja permet obrir botigues, entre elles les dedicades als discos. Hem volgut saber com s’afronta aquesta fase des de dues realitats diferents: la d’una de les botigues més grans dels Països Catalans, Xocolat de Palma, i la d’una petita botiga Top Disc, de Tortosa.

Xocolat és una de les botigues de referència dels Països Catalans. Amb més de quaranta anys d’experiència, Miquel Àngel Sancho ha convertit el seu establiment en un dels epicentres culturals del país. Avui ha obert la botiga per primer cop després de la quarantena i es mostra content amb la resposta dels clients. “Ha estat molt parescut a un dia normal. És com si no hagués passat res. Sa mateixa gent ja ve amb consciència i amb cura de mantenir les distàncies i no posar-se a mirar els discos que està mirant una altra persona”. Els darrers dies el responsable de la botiga ja notava una inquietud entre la clientela: “Hi havia ganes que arribés aquest dia. Ens ha anat trucant gent i ahir, quan ho vam anunciar, vam rebre moltes felicitacions de gent que ens deia ‘que bé que obriu’. Això és el que té que faci quaranta anys que som aquí”.

Per poder obrir la botiga amb normalitat, Xocolat ha adaptat l'espai. “Hem obert únicament i exclusivament sa botiga i no hem obert sa part de bar. Hem incorporat una part del bar a sa botiga i l’altra només l’obrirem quan hi hagi activitats: presentacions de discos, rodes de premsa, concerts… Hem pintat de nou i hem unificat tots els llibres en un sector de llibreria, que abans la teníem repartida, i també estem incorporant articles de regal que tinguin a veure amb sa música”. A banda, lògicament de les mesures sanitàries habituals: “A s’entrada hem posat gel, guants, mocadors de paper, mascaretes… una paperera i una llista amb les mesures que s’han de seguir”. Entre les limitacions, l’aforament. “Podem tenir un 30% d’aforament i hem calculat que ara podem tenir de sis a vuit persones. Però això no és cap problema per a nosaltres perquè tampoc mai no venen vint persones de cop. El ritme d’avui ens ha anat bé i és el que ja hi havia abans. I si cal demanar a algú que s’esperi un moment fora, ho farem”.

A l’horitzó, encara llunyà, la possibilitat de tornar a fer activitats: “M’imagin que serà a finals de juny, amb una reducció del 50%. No volem provocar angoixa. Ho farem quan ho puguem fer bé. Som molt respectuosos i prudents” reflexiona Sancho.

Creuant el Mediterrani
A Tortosa, Topdisc és una altra de les botigues que ha obert. La seva realitat és diferent de la de Xocolat. Ha passat per diverses etapes i noms i des de l’agost passat estrena emplaçament al carrer dels Pescadors de la capital ebrenca. “Vam fer una mudança l’agost passat i ara ens dediquem més al vinil. També seguim portant discos compactes i sobretot marxandatge, roba, accessoris, figuretes…” explica Andrés Zumaquero, propietari de l’establiment.

Pel que fa a les mesures sanitàries, la botiga també s’adequa al que dicta l’administració: “Tenim un cartell fora amb les recomanacions i només deixem entrar una sola persona. Si hi ha algú més, s’ha d’esperar. Tenim gel i guants, és obligatori l’ús de guants i mascaretes i demanem que es pagui amb targeta. Hem posat un vinil de seguretat a terra i una mampara al mostrador que ens aïlla una mica dels clients”.
I com a Palma, també la botiga de Tortosa ha tingut una bona afluència de clients. “Per ser el primer dia ha estat bastant bé. Ha vingut gent a buscar comandes, però també gent a comprar directament. La veritat és que he quedat sorprès positivament” conclou Zumaquero.
Especial: Coronavirus
Arxivat a: Enderrock, actualitat, desconfinament, coronavirus, Xocolat, botigues de discos, Top Disc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.