festivals

Les sis claus del 29è Dansàneu

El cicle multidisciplinar de la Vall d'Àneu arrenca aquest cap de setmana amb actuacions d'El Petit de Cal Eril, Clara Peya amb Les Impuxibles o Marala Trio, entre altres

| 21/08/2020 a les 14:00h

Imatge il·lustrativa
Arxiu Dansàneu
El festival Dansàneu, que vertebra dansa, música i patrimoni, s’ha traslladat a final d’agost amb un seguit de propostes úniques. La programació, en paraules del president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, Ferran Rella, “és cultura de proximitat en un context singular i determinat, cultura no massificada que orienta l’espectador crític, el transforma i li demana estar a l’aguait”.

El cicle doncs, començarà aquest diumenge i omplirà Àneu d'art durant tota la setmana vinent amb prop d'una quinzena de propostes. El tret de sortida el donarà diumenge l'espectacle de Roberto Olivan i Manu Sabaté & R. Baudoin. En repassem les claus més destacades:

Les Impuxibles i Clara Peya
25 d’agost – Recinte Firal (Esterri)
Dos cossos ballen a través de cinc peces musicals dibuixades amb el gest i amb la paraula. Ariadna Peya i Marc Soler hi posen el moviment, mentre que la pianista i compositora Clara Peya (Premi Nacional de Cultura 2019), la música.


Criatures
26 d’agost – Saurí (Sort)
En el marc encantador de l’església de Sant Víctor, el duet format per Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla) farà sonar la seva cambra d’arrel, presentant un disc delicat com pocs, Praxinoscopi (Microscopi, 2019).

El Petit de Cal Eril amb Montse Selma
27 d’agost – Recinte Firal (Esterri)
Trobada sorprenent i inèdita del pop metafísic d’El Petit de Cal Eril agermanat amb el ball flamenc de Montse Selma, que obrirà la nit amb la violinista Marie Perera per trobar-se després amb el grup de Joan Pons.

Nilak & Arnau Obiols
28 d’agost – MónNatura Pirineus
La producció creada per al festival reunirà circ i música amb el percussionista pirinenc Arnau Obiols i el grup de circ, cabaret i teatre itinerant Nilak. L’espectacle convertirà MónNatura en un espai escènic orgànic i efímer.


Marala Trio
28 d’agost – Jardí de Gallimó (Esterri)
Cants de tradició en veu de dona. La santcugatenca Selma Bruna, la palmesana Clara Fiol i la pedreguera Sandra Monfort presentaran el seu primer disc, A trenc d’alba (U98 Music, 2020). Es tracta d’una calidíssima lectura de la música d’arrel i la poesia construïda amb tres veus trenades, guitarra i percussions.

Ovidi 25 amb Factoria Mascaró
29 d’agost – Recinte Firal (Esterri)
“Mai se’n va, sempre és qui torna.” La formació creada expressament per commemorar els 25 anys de la mort d’Ovidi Montllor s’alia amb la Factoria Mascaró en una coproducció amb el projecte cultural de cançó d’autor BarnaSants.

Altres actuacions destacades:
24.08 - Palmira
29.08 - Duet Daura
29.08 - Nerea Martínez
30.08 - Ruta poètica amb Caterina Vetlla & Jordi Lara + Orquestrina Trama
30.08 - Factoria Mascaró & La Nova Euterpe
30.08 - Júlia Farrero
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, festivals d'estiu, Marala Trio, festival, Clara Peya, El Petit de Cal Eril, Dansàneu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.