Les Cases de la Música Popular amplien el seu projecte

Ahir es van presentar les noves iniciatives de les Cases i dissabte ho faran davant els professionals al MVLab

| 13/09/2011 a les 06:59h

Des de fa sis anys les sales de concerts Salamandra (l'Hospitalet de Llobregat), Clap (Mataró), La Mirona (Salt-Girona), El Vapor (Terrassa) i Stroika (Manresa) s'han vertebrat en un projecte conjunt: les Cases de la Música Popular.


Ara s’amplia al País Basc (a sales de Bilbao, Vitoria, Bermeo i Biarritz) i impulsen un circuit transfronterer Pirineus-Mediterrània, una futura Federació Catalana de Músics Amateurs, un nou web i un segell per a l'autoedició.

Ahir a la roda de premsa Jordi Herreruela va presentar el projecte les Cases de la Música un cop més, recordant que fan un paper semblant al de les federacions esportives amateurs. A la mateixa taula hi donava el seu suport l'ICIC, representat pel senyor Albert Berdolet, que va assegurar: "Les Cases de la Música cuiden l'enllaç a la primera divisió. És un projecte ben articulat, ben pensat, i té un futur. Ocupa, a més, un espai que no ocupen altres centres docents, tipus Conservatori". Berdolet també va fer referència a la futura Llei de la Música, que el Govern s'ha proposat portar a terme entre el 2012 i el 2013, i que "també haurà de regular el món amateur".

Les Cases de la Música Popular són una xarxa amb vocació sociomusical, gestionada a partir d'un model públic/privat, que s'ha dedicat els últims sis anys a la formació, difusió, exhibició i suport a la creació, i està destinat a tots els músics i formacions que tenen dificultats per donar sortida als seus projectes. Les Cases estan en contacte amb altres associacions del sector, com les de sales, músics i discogràfiques.

En cinc anys, per les Cases hi han passat més de 140.000 espectadors en 460 concerts en els quals hi han participat 750 grups. A més, ha comptat amb la participació de 14.000 persones en diverses activitats socials i 1.800 alumnes en cursos i tallers. El projecte té un pressupost anual de 1.100.000 euros, i és una de les poques iniciatives catalanes que per al seu finançament rep una ajuda de la Unió Europea, a través del projecte Interreg.
Arxivat a: Enderrock