'Terra i Cultura' a La Setmana del Llibre en Català

Divendres la música dels poetes serà la protagonista al Parc de la Ciutadella

| 13/09/2011 a les 07:00h

Del 8 al 18 de setembre el Parc de la Ciutadella acull La Setmana del Llibre en Català: aquest divendres a partir de les 21.30 h se celebrarà la Nit Musical, amb diverses propostes que enllacen la poesia amb la música.


L'escenari Àgora acollirà a partir de les 21.30 h la Nit Musical de La Setmana: començarà amb la presentació de Terra i Cultura, fruit del certamen que organitza el celler Vall Llach. Per a aquesta ocasió, diversos intèrprets ens faran les seves versions de poetes catalans.
S'hi podrà sentir Miquel Martí i Pol, musicat sota la influència del flamenc per Joan Manuel Galeas, responsable del tema "Em declaro vençut", que el va convertir en guanyador de la tercera edició del Certamen Terra i Cultura (guanyador ex aequo amb Òscar Briz).
També s'hi sentiran els versos de Joan Brossa i Maria Mercè Marçal, per Ivette Nadal i Meritxell Gené, amb la influència de la cançó més tradicional. Conduirà l'acte Joaquim Vilarnau, responsable, conjuntament amb Helena Morén Alegret, del llibre-CD Terra i cultura – Premi Miquel Martí i Pol, editat per Cossetània i Grup Enderrock. El llibre, a més dels poemes musicats, inclou una biografia dels poetes (amb una ressenya dels textos musicats) i dels intèrprets que els han adaptat, a més d’una anàlisi de cada poema com a guia per a professors i alumnes.
La Nit Musical continuarà a les 22.30 h amb Névoa i Vicenç Solsona, i a les 23 h clausuraran la jornada Sílvia Pérez Cruz i Toti Soler: la veu de l'empordanesa se sumarà a la guitarra de Soler per interpretar adaptacions dels nostres poetes.
Arxivat a: Enderrock